125gselvhævende mel(eller 125 g mel + 1 1/4 – 1 1/2 tsk bagepulver og et lille drys salt)
125gmel
50gkakao
½tsknatron
4æg
7tskrapsolie
110mlkærnemælk
Ingredienser til ganache:
200gmørk chokolade
70gsmør
1spskpiskefløde
Køkkenudstyr
22 cm. springform
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 160 grader.Smelt smør og chokolade i en gryde sammen med vand og nescafé. Sigt mel, natron og kakao sammen og bland med sukkeret. Pisk æg, olie og kærnemælk sammen og bland det samme med melblandingen og chokolade- og smørblandingen. Hæld hele molevitten i en smurt springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen i cirka 1 time og 45 minutter, men husk at tjekke nu og da, da der kan være stor forskel på ovne. Kagen er klar, når du stikker en stegenål eller lignende i den og den kommer op ren.
Ganache
Smelt chokolade og smør ved svag varme (evt over vandbad). Tag af varmen og tilsæt fløde. Lad blandingen køle en smule af til den er blevet lækker og tyk. Brug en spartel, en dejskraber eller lignende og kom på kagen. Slut eventuelt af med et drys hakkede nødder på toppen.