Indstil ovnen på 170 grader.Parter kyllingen (gem eventuelt rygbenet til fond) og læg stykkerne i et ovnfast fad sammen de upillede hvidløg, citron og gulerødder. Drys med frisk rosmarin, en smule olie samt salt og peber. Dæk fadet låg eller sølvpapir og steg i ovnen i cirka 1 time og 15 minutter. Fjern herefter låg eller sølvpapir, skru varmen op på 225 grader og steg yderligere 15 - 20 minutter. Tjek om kyllingen er færdig (kødet skal slippe benet). Hvis ikke gives den lidt ekstra i ovnen.
Anret kyllingen på tallerkner eller serveringsfad, hæld stegeskyen fra det ovnfaste fad over i en lille skål, skum for fedt og hæld resten over kyllingen. Hvis man ønsker en cremet sauce i stedet, kan man, mens man holder kyllingen varm, koge stegeskyen med en smule fløde og lidt ekstra kyllingefond. Smag til med salt og peber og jævn til den ønskede konsistens.