Kanapéer med portvinpocherede pærer og portvin- og balsamicoeddikereduktion
lagen fra pærerne
1pære pocheret i portvinen
lille sjat balsamicoeddike
Kyllingelevermousse
Små sprøde "brødskåle"(pastry cups, melbatoast eller blot brød i tynde skiver stegt sprødt i ovnen.)
Brøndkarse eller andet grønt
Fremgangsmåde
Kyllingelevermousse
Hak løg og hvidløg fint, og svits det på en pande i en smule smør. Trim kyllingeleverne, og steg dem et par minutter på hver side, til de lige akkurat var gennemstegte. Hæld pandens indhold i en foodprocessor eller blender, og blend det sammen med smør, fløde, cognac, salt og peber. Kom kyllingelevermoussen i en skål, og lad den køle af, inden den smages til.
Portvinpocherede pærer
Kom portvin, sukker, vand, rødvin og kanel i en gryde, og bring det i kog.Skræl pærerne og halver dem. Fjern kernehuset, og lad herefter pærerne simre i portvinslagen, indtil de er møre. Det tager cirka 7 - 10 minutter. Lad dem køle af i lagen, og stil dem herefter på køl i lagen, indtil de skal bruges.
Man kan også vælge at lade pærerne være hele. Skal de serveres hele, så skær da bunden af, så de kan stå op, og juster kogetiden.
Kanapéer med portvinpocherede pærer og portvin- og balsamicoeddikereduktion
Kog lagen ind sammen med en smule balsamicoeddike, indtil det har en siruplignende konsistens. Smag til, og tilsæt ekstra eddike hvis nødvendigt. Den skal stadig have en smule syre.
Kom kyllingelevermoussen i en sprøjtepose, og sprøjt det på dit udvalgte brød. Hak pæren, kom en lille teskefuld på hver.
Hæld et par dråber af den indkogte lage på hver kanapé, og slut af med en smule brødkarse eller andet grønt.