Skrub og skyl muslingerne. Kassér de åbne muslinger, som ikke lukker sig efter et let bank mod køkkenbordet. Hak persillen, skær fennikel i tynde skiver, og skær gulerod i julienne (tynde stave). Pil og hak løg og hvidløg, og sauter begge dele ved jævn i en stor gryde sammen med olien. Tilsat gulerod, fennikel og hvidvin, og bring gryden i kog. Tilsæt så muslinger, og damp dem under låg, indtil de alle er åbnet - det tager cirka 4 - 5 minutter. Ryst gerne gryden undervejs, men hold godt fast i låget, så saften ikke ender ud over hele køkkenet.
Når muslingerne er åbnede fjernes de fra gryden, og kogelagen koges en anelse ned. Tilsæt fløde og persille, og smag til med peber og eventuelt salt. Kom muslingerne tilbage i gryden, vend dem godt rundt, og server straks.
TIP: Hæld eventuelt kogelagen over i en anden gryde, men lad den sidste lille sjat blive tilbage. På den måde kan man frasortere evt. sand fra muslingerne.