4,5pasteuriserede æggehvider(3 bægere af 1,5 æggehvide)
100gsukker
1spsk.revet citronskal
2økologiske citroner(0,75 dl citronsaft)
2dlpiskefløde + lidt ekstra til pynt
Pynt (valgfri)
Chokolade(se teksten foroven)
Kandiseret citronskal(se teksten foroven)
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Imens rives citronskal fint og begge citronerne presses. Du skal have cirka 0,75 dl citronsaft. Pisk æggeblommer og sukker luftigt med elpisker.
Smelt husblassen sammen med halvdelen af citronsaften i en gryde på lavt blus. Kom den resterende citronsaft i gryden sammen med den revne citronskal. Rør i æggeblandingen under piskning.
Pisk fløden, til den næsten er stiv, og pisk ligeledes æggehvider stive (bemærk at piskeris og skål skal være helt rene, for at de bliver stive). Vend forsigtigt den piskede fløde i æg- og sukkerblandingen og herefter de piskede æggehvider. Kom i portionsforme eller én stor skål og stil på køl, til de er stivnede. Pynt med flødeskum inden servering samt eventuelt chokolade og kandiseret citron.