15kastanjer(kan erstattes med valnødder eller udelades)
4skaftkoteletter
Smør/olie til stegning
4dlhønsefond
2dlæblemost
25gkoldt usaltet smør i tern
1spsk.grovkornet sennep
500grosenkål
100gbacon i tern
20gsmør
Salt og peber
Fremgangsmåde
Rids et kors i kastanjernes spidse ende og bag ved 200° i 20 minutter. Pil skallen af, mens kastanjerne endnu er lune og hak dem groft.
Krydr skaftkoteletterne med salt og peber, brun i fedtstof på en pande og steg færdig i en mellemvarm ovn, indtil stegetermometeret viser 65°. Lad hvile i fem minutter inden servering.
Kog panden af med fond og hæld det i en gryde sammen med æblemost. Bring i kog, reducer til det halve og montér med smørtern. Rør sennep i og smag til med salt og peber.
Pil de yderste rosenkålsblade af, skær enden fra og halver. Damp i cirka 5 minutter, indtil de er møre, men stadig har bid. Steg bacon sprød på en tør pande, vend med rosenkål, hakkede kastanjer og smør.