Evt. et par kviste timian eller en lille dusk persille
Gratinerede blåmuslinger
Ca. 750 g dampede blåmuslinger(mængden kommer sig ikke så nøje - sørg blot for at lave ekstra hvidløgssmør og rive lidt ekstra ost, hvis portionen er en del større)
100gblødt smør
2 - 3fedhvidløg(finthakket)
1spsk.hakket persille
Sort peber
En lille håndfuld rasp
En lille håndfuld fintrevet parmesan eller anden hård ost
Fremgangsmåde
Hvidvinsdampede blåmuslinger
Skrub muslingerne hvis nødvendigt, fjern "skægget" og kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig efter et bank mod køkkenbordet. Varm olie eller smør i en stor gryde, sauter hvidløg og løg kort, uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin, muslinger og evt. krydderurter og læg låg på gryden. Damp muslingerne i vinen i ca. 3 - 4 minutter, indtil de har åbnet sig. Kasser lukkede muslinger og afkøl inden opskriftens næste trin.
Gratinerede blåmuslinger
Fjern den øverste muslingeskal og læg den nederste med blåmuslingen i et ovnfast fad eller på en bageplade. Rør smør, hvidløg, persille og peber sammen og fordel på muslingerne. Drys med rasp og parmesan og grill ved høj varme under ovnens grillfunktion, indtil toppingen er sprød.Server muslingerne som de er eller sammen med en god salat. Et køligt glas hvidvin hertil er næsten obligatorisk.