1portion butterdej(købt eller hjemmelavet - opskrift følger)
1æg
Salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skær oksekødet ud i tern på ca. 2 cm, varm lidt olie i en gryde, og brun det ved jævn til høj varme. Tilsæt løg, hvidløg og halvdelen af champignonerne skåret i kvarte. Steg videre, til løgternene er klare. Tilsæt fond, og skru ned for blusset, så grydens indhold simrer stille og roligt.
Bland tomatpuré, Worchestershire sauce, hvedemel, timianblade, salt og peber, og hæld det i gryden. Rør, til blandingen er godt fordelt, og lad det simre blidt, til kødet er mørt. Simretiden afhænger af, hvor mør en udskæring du bruger.
Ved brug en af mør oksebøf er simretiden cirka 15-20 minutter. Afkøl.
Skær de resterende champignons i skiver, og steg dem i lidt olie. Tilsæt fløden, lad den reducere en anelse, og smag til med salt og peber. Afkøl.
Rul mørdejen ud til en stor cirkel, og kom den i en rund pie- eller tærteform (ca. 25 cm), så 1 cm hænger ud over siderne. Kom oksefyldet i, og fordel champignonsaucen oven på i klatter. Pensl mørdejskanten med lidt vand. Rul butterdejen ud, og læg den over din pie. Den skal ligeledes ligge 1 cm ud over kanten.
Skær overskydende dej af. Klem mørdejskanten sammen med butterdejskanten, og klem den gerne sammen med fingrene, så der dannes en vandret bølgeform langs med kanten.
Rids evt. butterdejen uden at skære igennem, og lav et par huller i den med en kniv, så dampen kan slippe ud. Pensl med 1 æg pisket sammen med 1 spsk. vand, og drys godt med groftkværnet sort peber.
Bag i en 215 grader varm ovn i ca. 25 minutter, til den er gylden og sprød.Afkøl en anelse inden servering, og servér gerne sammen med en god salat.