500ghvid fisk uden skind og ben(fx torsk eller sej)
1tsksalt
3spskrevet løg
2spskmel
1æg
mælk
smør og olie til stegning
Hjemmerørt remoulade:
1dlpicalilli pickles(sennepspickles)
1dlmayonnaise
1spsk.hakkede kapers(kan udelades)
1nip sukker(efter behov)
Fremgangsmåde
Fiskefrikadeller:
Fisken hakkes groft og kommes sammen med salt, løg, æg og mel i en blender, foodprocessor eller lignende. Blend ganske kort, til fiskefarsen er ensartet (blender du for længe, risikerer du, at den bliver sej i konsistensen).
Hæld fiskefarsen i en skål og tilsæt en smule mælk, til den har en passende konsistens.
Lad den hvile i køleskabet i mindst en halv time.
Form fiskefrikadellerne med en ske, og steg dem på en varm pande i olie og smør cirka 3 – 5 minutter på hver side.
Hjemmerørt remoulade:
Blend pickles og mayonnaise samt en smule kapers, til så grov eller fin konsistens, som du foretrækker din remoulade. Smag til med en smule sukker og eventuelt mere mayonnaise hvis nødvendigt.