500gblandede svampe(fx kejsehatte, shiitake og bøgehatte)
1dlportvin
1spsk.balsamicoeddike
2,5dlhønsefond
2dlpiskefløde
Majsstivelse
Snittet purløg og persille til pynt
Salt, peber
Fremgangsmåde
Brun kyllingefileterne i olie på en varm pande, krydr med salt og peber, og sæt dem til side.
Pil og hak løg og hvidløg, og skær svampene i mundrette stykker.
Sautér svampene i olie på samme pande, til de smider deres væde og tager farve. Tilsæt lidt ekstra olie hvis nødvendigt, og kom nu løg og hvidløg på panden. Sautér videre, til løgene er klare. Tilsæt portvinen og balsamicoeddiken, og kog ind til det halve. Kom nu hønsefond ved, og kom kyllingefileterne tilbage på panden. Læg låg på, og lad dem simre stille og roligt i 7-8 minutter, til de er gennemstegte.
Kom til sidst fløden ved, bring atter saucen op til kogepunktet, og smag til med salt og peber. Jævn eventuelt med lidt majsstivelse rørt op i vand.
Drys urterne over kyllingen ved servering.
Nyd eventuelt retten med ovnstegte kartofler, kartoffelmos, ris eller pasta.