Tag ribbenstegen ud af køleskabet en time inden, den skal i ovnen.
Rids sværen uden at ramme kødet. Er sværen allerede ridset, så tjek efter, om den er ridset over det hele. Der mangler ofte lidt i siderne. Rids efter med en skarp kniv, hvis der mangler nogle steder, men undgå at ridse hele vejen igennem til kødet. Det kan forhindre sværen i at blive sprød.
Gnid grundigt sværen og mellemrummene imellem dem med groft salt.
Læg ribbenstegen i et ovnfast fad. Er den ujævn i højden, så læg lidt sammenkrøllet sølvpapir under, så den ligger helt lige. Steg den ved 120 grader varmluft i ca. 1,5 time, eller til stegetermometeret viser 50 grader.
Skru herefter ovnens temperatur op på 230 grader varmluft, og steg videre i cirka 30-40 minutter, til sværen er sprød, eller til kernetemperaturen når 65 grader. Er sværen stadig ikke sprød, så skru op for varmen, og indstil ovnen til grillfunktion. Hold dog godt øje med stegen, så sværene ikke brænder på.
Lad ribbenstegen hvile utildækket i 15-20 minutter inden udskæring.