Annonce

Kødfri mexiburger med gucamole og tomatsalsa

Reklame for Vegetarian Butcher

vegetarburger med guacamole og salsa
I dag kommer opskriften på den helt igennem skøn mexicansk inspireret vegetarburger med den lækreste guacamole og frisk tomatsalsa. Opskriften er blevet til i samarbejde med The Vegetarian Butcher, og i den har jeg brugt deres plantebaserede ”Chickened Out Burger” som erstatning for kødet i retten.
Det med at bruge (købte) plantebaserede produkter til at tage pladsen for kød i retter er nyt for mig, som jeg var inde på i opskriften med vegetarkødbollerne. Og det er vel at mærke selv om jeg efterhånden har udviklet flere hundrede kødfri opskrifter. Jeg kunne ærligt talt ikke helt se meningen med at bruge erstatninger for kød, hvis man kun holder kødfri mandag, men spiser kød resten af ugens dage.
Det virker dog som om, at kød fylder mindre og mindre på tallerknerne hos venner og bekendte – og ikke mindst hjemme hos mig selv. Og når man tænker på at sikre fremtidige proteinkilder i takt med at verdens befolkningstal stiger, er det måske alligevel ikke så tosset at kigge lidt på alternativerne.
mexi burger med bøffer fra Vegetarian Butcher

Plantebaseret ”kød” vs. originalen

Et andet forbehold fra min side var tanken om, at de her produkter umuligt kunne smage lige så godt som ”originalen”. Da jeg blev tilbudt dette samarbejde med Vegetarian Butcher var det altså på betingelsen, at jeg kunne teste produkterne og først derefter takke endeligt ja eller nej. At opskriften er endt her på siden, siger vist det hele.
Jeg kommer ikke til at skifte al kød ud med plantebaserede erstatninger, men i ny og næ giver det mening for mig. Jeg står alene med en 3-årig fire ud af ugens syv dage, og så kan det være svært at lave en masse lækker mad fra bunden. For at undgå for meget take away eller convenience-løsninger, hvor jeg må gå på kompromis med dyrevelfærd, giver det derfor god mening for mig at bruge produkter som disse en gang imellem Det er især, når det skal gå stærkt, og jeg ikke har hverken tid eller overskud til fx at bikse en portion hjemmelavede linsedeller sammen.
burger uden kød

Vegetarburger

Jeg har i dagens opskrift valgt at lave en vegetarburger efter mexicansk forbillede. Chickened Out Burgeren, som i øvrigt kan købes i Meny, er blevet vendt i en krydret panering inden stegning. Det giver både et kick til smagsløgene, og så bliver den så dejligt sprød. Du kan i øvrigt både bruge helt almindelig rasp eller panko alt efter, hvad du lige har på lager.
Burgeren kan serveres med traditionelt tilbehør, men jeg havde lyst til en dejlig cremet guacamole og en spicy tomatsalsa. Skulle lysten være til det, kan du evt. servere den med tortillachips på siden.

Kødfri mexiburger med gucamole og tomatsalsa

Mexicansk vegetarburger med guacamole og tomatsalsa

Grøn burger med plantebaserede "kyllingebøffer" i krydret panering, guacamole og frisk tomatsalsa med chili og koriander.
5 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1-2 dl hvedemel
  • 3 dl rasp
  • 1,5 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1,5 tsk. chilipulver
  • 4 Chickened Out Burger
  • Olie til stegning
  • 4 burgerboller (gerne brioche)
  • 2 håndfulde salat
  • Salt og peber

Guacamole:

  • 3 modne avocadoer
  • 1 lille fed hvidløg
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 2 limes
  • Salt og peber

Tomatsalsa:

  • 4-5 to mater
  • 1 lille rødløg
  • Frisk chilip efter smag og behag
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Olivenolie efter smag
  • 1 lime
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Burger:

  • Pisk æggene i en dyb tallerken, og fordel også hvedemel og rasp i hver sine dybe tallerkner. Krydr raspen med krydderierne, salt og peber.
  • Vend Chickened Out Burger i melblandingen, dernæst pisket æg og til sidst rasp. Steg dem sprøde og gyldne i olie på en pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  • Lun burgerbollerne i ovnen, smør dem med halvdelen af guacamolen, og top med salat, Chickened Out Burger og til sidst tomatsalsa.
  • Servér med evt. tortillachips og resten af guacamolen.

Guacamole:

  • Mos avocadoerne. Pil og hak hvidløget fint, og bland det sammen med avocado og krydderier. Smag til med limesaft, salt og peber.

Tomatsalsa:

  • Skær tomaterne i tern. Pil og hak rødløget fint. Hak chilipeber og koriander. Kom det hele i en skål sammen med olivenolie, og smag til med limesaft, salt og peber.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments