Annonce

TV-Køkken: Sådan laver du den perfekte andesteg

TV-Køkken: Sådan laver du den perfekte andesteg

Sponseret

Det er 4. søndag i advent, og det betyder, at juleaften er lige rundt om hjørnet. Hjemme hos langt størstedelen af danskerne kommer der andesteg på bordet, og selv sværger jeg til langtidsstegning. Det giver nemlig et meget mere ensartet, mørt og saftigt stegeresultat, da den konventionelle stegemetode ved 180 til 200 grader ofte er ensbetydende med, at du på den store aften enten at kan sætte gaflen i lækre saftige andebryster ELLER møre andelår – sjældent begge dele samtidig.
Her på bloggen har min langtidsstegte andesteg hittet hvert år, siden jeg postede opskriften tilbage i 2013, og den var da også helt oplagt at dele den igen som en del af mit juletema i forbindelse med samarbejdet med SuperBrugsens opskriftsunivers Mig og Min Mad. Hvis du kun håndterer hele fugle en enkelt gang om året, så kan det nemlig være rigtig rart lige et få en lidt mere visuel intro til julemadskokkerierne, så derfor er jeg rigtig glad for at kunne dele denne video herunder.

YouTube video

Jeg tør godt vove at påstå, at opskriften her er den sikre vej til den bedste andesteg, men sørg nu også for at vælge godt, når du vælger, hvilken andesteg der skal på bordet. Lad være med at tage den billigste frosne and, du kan opstøve. Selv forsøger jeg så vidt muligt at bruge en fersk and, der har levet i det fri, og er det ikke muligt, så bliver det en frossen en af slagsen med samme dyrevelfærdsparametre. Husk dog ved brug af sidstnævnte at lade den frosne fugl optø stille og roligt på køl over en dag eller to.
Du finder også opskriften på min langtidsstegte and lige her på Mig og Min Mads hjemmeside, sammen med flere videoer fra mig med dejlig julemad. Husk også at skrive dig op til Youtube-kanalen, så du automatisk får besked, når der er nyt fra mig og de andre dygtige madbloggere, som har bidraget med deres allerbedste opskrifter.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments