Thai-inspireret salat med oksekød (yam nua)

Jeg besluttede mig for at forkæle mig selv med denne ret her til aften. Det er ikke en traditionel thai oksekødssalat, da man normalt undlader salatblade men tilsætter hakket koriander, forårsløg og evt mynte. Det er første gang, at jeg lavede salaten med salatblade. Normalt er jeg lidt gammeldags, hvad angår thaimad. Jeg foretrækker det som min mor laver det (eller i det mindste på den måde som det serveres i Thailand), men denne ret er en undtagelse. Jeg smagte nemlig noget lignende på en thairestaurant i Dublin, og jeg var ret vild med det. Jeg glemte at købe koriander, men den smagte alligevel fantastisk. Det er sund og hurtig thaimad, når det er bedst.

Ingredienser til 1 person

  • 1 bøf
  • en smule olie og smør til stegning
  • ½ rødløg, skåret i skiver
  • et par små tomater eller cherrytomater, halveret
  • agurk efter smag og behag, halvret på langs og skåret i skrå skiver
  • en håndfuld babysalat
  • chilipeber efter smag, halveret og skåret i tynde skiver
  • ca 2-3 spsk fiskesauce
  • ca 1 spsk sukker
  • ca 3-4 spsk citronsaft eller limesaft

Steg bøffen i olie og smør og lad den hvile lidt (jeg foretrækker den godt rød). Bland fiskesauce, chili og citronsaft og rør sukkeret ud heri. Læg noget af salaten på en tallerken. Skær herefter bøffen i tynde skiver og bland med dressing, tomat, agurk, rødløg og den øvrige salat. Anret på tallerkenen oven på salaten og spis med ris.

Fik du læst:

Comments

  1. says

    Uhm, skønt billede og en lækker salat.

    Det lyder til, at du får indviet dit nye køkken med dejlig madlavning:)

  2. foodfanatic says

    Mange tak for de venlige ord til jer begge. I må virkelig prøve denne salat – og gerne med koriander. Den smager virkeligt godt. Og ja thaimad er skønt. Kan slet ikke få nok af det.

  3. Nina says

    Hej, jeg er faldet over din blog og har netop prøvet denne ret – superlækker! Jeg skal helt sikkert have prøvet flere af dine opskrifter, det ser vildt lækkert ud, det hele, og meget flotte billeder. Tak fordi du giver dem videre :)

  4. foodfanatic says

    Hej Nina,
    Mange tak for din kommentar. Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften. Du må endelig fortælle mig, hvad du synes om mine andre opskrifter, hvis du giver dig i kast med dem :)

  5. Nina says

    Det vil jeg gøre.
    Jeg kom for øvrigt koriander i også, som du foreslog det, og fordi jeg elsker koriander. Og så brugte jeg forårsløg i stedet for rødløg, bare fordi jeg lige havde nogle, der skulle bruges. Og jeg kom lidt saltede peanuts i – det har jeg før brugt i thai-agtige salater. Jeg ved ikke, om det er helt autentisk, men det smager godt :)

  6. foodfanatic says

    Hej Nina,
    Det er måske ikke helt autentisk i denne salat (man bruger det til gengæld i papayasalat), men som jeg også skrev i indlægget,så er det heller ikke en hel autentisk udgave, da jeg brugte salatblade. Jeg glemte også både koriander (min yndlings krydderurt)og forårsløg, så hey – hvis det virker, er det jo bare fedt. Har en anden ret, som du MÅ prøve, hvis du var vild med denne opskrift. Jeg skal lige have fat i en morter, før jeg kan lave den. Retten hedder larb eller larb namtok (forskellen er, at den første er lavet med hakket kød, mens den anden er med kød i skiver).

  7. Stine Andersen says

    Ih hvor blev jeg glad for at se, at du er begyndt at blogge igen! Alt ser fantastisk ud!! Velkommen tilbage :)

    /Stine

Trackbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>