Pulled pork i ovn

For et par år siden spredte lovprisningerne af den amerikanske favorit pulled pork sig som en steppebrand på danske madblogs. Selv kiggede jeg med fra sidelinjen (halvsavlende det meste af tiden), mens jeg lovede mig selv, at jeg også snart skulle kaste mig ud i det. Det er svært ikke at elske idéen om langtidsstegt svinekød, som er så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med to gafler (deraf navnet), og som bagefter kommes i en burgerbolle med coleslaw og barbecuesauce. Hvilken himmerigsmundfuld.

Det blev dog ved tanken indtil sidste weekend, hvor jeg endelig kastede mig ud i at lave pulled pork. Jeg brugte et cirka 1,2 kg stykke pork shoulder købt hos slagteren. Hos danske slagtere eller i velassorterede supermarkeder skal du kigge efter nakkefilet. Man kan iøvrigt sagtens bruge større eller mindre stykker kød, da man blot går efter temperaturen på stegetermometeret i stedet for en egentlig stegetid. Med mit stykke var der nok kød til cirka fem pulled pork-burgere.

Inspirationen til min version hentede jeg på et væld af hjemmesider, men det var primært opskriften på den amerikanske blog www.kevinandamanda.com, som jeg lod mig inspirere af.

Inden jeg gik i gang med kokkerierne, skulle jeg først tage stilling til flere ting. Saltlage eller ingen saltlage? Tør rub eller barbecuesauce på kødet? Grill eller ovn? Sidstnævnte var  ret åbenlys, da jeg ikke kan grille, hvor jeg bor. Derfor blev det til pulled pork i ovn. Med hensyn til saltlagen, så skulle den være med til at sikre et saftigt resultat. Nakkefilet eller pork shoulder i er forvejen et saftigt stykke kød på grund af de rigelige mængder fedt, som smelter væk under tilberedningen, men jeg tænkte, at jeg alligevel ville gøre forsøget denne gang, da jeg havde tiden til det. Næste gang bliver nok uden, for at jeg kan tjekke forskellen.

Jeg lavede en tør rub på en masse forskellige krydderier, som blev gnedet ind i kødet, inden det røg i en 100 grader varm ovn natten over. Kødet er færdigt, når stegetermometeret viser 95 grader. Om morgenen skruede jeg temperaturen op til 110 grader, og jeg vil tro, at den fik cirka 12 timer i alt i ovnen. Alle ovne er dog forskellige, så skal man lave pulled pork, er det vigtigt at bruge et stegetermometer.

Efterfølgende var kødet fantastisk lækkert og mørt, og det faldt let fra hinanden, da jeg stak i det med to gafler. Jeg havde været noget rundhåndet en krydderierne, men de var med at til sikre en fantastisk lækker smag. Kødet røg i burgerboller med en hjemmelavet coleslaw og en hjemmelavet barbecuesauce sammen med lidt rødløg og tyndtskårne syltede agurker. Jeg tror, det øverste billede taler for sig selv – men wauw, hvilken smag!

Pulled pork er på ingen måder svær at lave, og faktisk er der næsten intet arbejde i det, da den det meste af tiden blot passer sig selv. Det kræver blot, at man sætter tiden af til det. Derfor er pulled pork det perfekte weekendprojekt. Det tog mig cirka 24 timer at lave. Først 12 timer i saltlagen, og dernæst cirka 12 timer i ovnen.

Bruger man et stykke kød på 1,2 kg er der nok til cirka 5 pulled pork-burgere, men brug endelig et lidt større stykke, nu du er i gang. Servér evt. med pomfritter, ovnstegte kartofler eller lignende. Så er en enkelt burger per person mere end rigeligt. Mængdeangivelserne til krydderiblandingen er blot et skud fra hoften – justér evt. med andre krydderier, brug mere af dit favoritkrydderi eller mindre af et andet.

Burgerboller

Server evt. med de her helt fantastiske hjemmelavede burgerboller, som er de bedste, jeg nogensinde har smagt.

Ingredienser

 • 1 stykke nakkefilet – gerne på et kilo eller mere

Saltlage

 • 2 liter vand
 • 120 ml salt
 • 100 ml sukker
 • 3 laurbærblade (frivillig)

Dry rub (krydderiblanding)

 • 1 spsk. salt
 • 4 spsk. paprika
 • 4 spsk. brun farin
 • 0,5 spsk. stødt koriander
 • 2 spsk. barbecuekrydderi
 • 1 spsk. hvidløgspulver
 • sort peber eller cayennepeber
 • evt. stødt chili

Start med at lave saltlagen ved at røre salt og sukker ud i vandet, til det er opløst. Tilsæt evt. laurbærblade, og kom kødet i lagen. Sæt den i køleskabet i 10 – 12 timer.

Bland herefter alle ingredienserne til krydderiblandingen. Gnid dem ind i kødet, og lad det stege i en 100 grader varm ovn, indtil stegetermometeret viser 95 grader. Skru evt. temperaturen op til 110 grader, hvis du synes, det går for langsomt. For mig tog det cirka 12 timer – de første 9 – 10 timer ved 100 grader.

Lad kødet køle af en smule, inden du piller det fra hinanden med to gafler. Servér i en burgerbolle med coleslaw, barbecuesauce, syltede agurker og løgringe.


Fik du læst:

Comments

 1. says

  Det ser fantastisk ud – og jeg vil vove den påstand at man næsten ikke kan smage forskel på om den er lavet i ovn eller grill (ved godt at mange grillfolk vil være uenige!)
  Det bedste er næsten at lave den færdig dagen før den skal bruges, og så varme kødet op igen i ovnen, drysset med noget af rubben og enten æblejuice eller cola, og lidt af barbecue saucen. Det giver endnu mere smag, og kødet føles endnu mere saftigt og lækkert end hvis man tager det direkte fra ovnen.
  Derfor laver vi også altid 4-5 kg af gangen i ovnen (hvis det er store stykker skærer jeg dem ud i stykker på ca. 1 kg – så bliver de også hurtigere færdig) – arbejdet er næsten det samme, ovntiden er den samme, men man har en masse dejlige rester der kan komme i fryseren når kødet er trukket, og så er der nem PP en dag hvor man ikke lige har planlagt det.

 2. Laura says

  Du siger hjemmelavet coleslaw – har du en god opskrift? Jeg har aldrig været rigtig heldig med det…

 3. foodfanatic says

  Kære Sandra
  Mange tak. Jeg havde det på samme måde, da jeg læste andre bloggeres indlæg om pulled pork. Tænker i øvrigt, at det sikkert også vil smage godt med asiatiske krydderier. Det må lige være noget for dig.
  Kh Nadia

 4. foodfanatic says

  Kære Heidi
  Mange tak – og tusind tak for de fine tips mht. genopvarmning osv. De vil helt sikkert blive taget i brug. God idé at stege flere stykker kød samtidig. Det er lidt venligere mht. elregningen :)
  Kh Nadia

 5. foodfanatic says

  Kære Birthe
  Ja, der er nok ikke andet for så. Man ser det jo desværre alt for sjældent på restauranter. Får lyst til at lave endnu en omgang :)
  Kh Nadia

 6. foodfanatic says

  Kære Laura
  Mange tak. Glad for du er enig mht. billede. Jeg lavede en coleslaw på halvdelen af et lille spidskål, som blev snittet og “krammet”, for at få bugt med stivheden. Kom en stor, revet gulerod ved. Kom ca. 1,5 dl fed cremefraiche i en skål med lidt dijonsennep, en anelse sukker, salt, peber, et par spiseskefulde mayo og lidt eddike. Jeg ville faktisk også have brugt lidt æble, men kom i et øjebliks forglemmelse til at bruge det til juice om morgenen. Det hele blev vendt sammen og fik lov til at trække lidt tid i køleskabet, inden jeg spiste det. Håber det kan bruges.
  Kh Nadia

 7. foodfanatic says

  Kære Piske
  Haha, har ikke fået sat den knap på bloggen endnu. Du må nøjes med en middagsinvitation på et tidspunkt. Jeg skylder vist ;)
  Kh Nadia

 8. Line says

  Ps! Hvag gør i med barbecuesaucen? Synes nogle af dem man køber smager kunstigt, men ketchup, brun farin og en håndfuld krydderier kan vel også bruges eller…?!?

 9. Mette says

  Hej, er ny herinde men blev lige nødt til at skrive en kommentar.
  Åhr hvor ser det godt ud – får gæster i weekenden, så måske man skulle kaste sig ud i sådan en gang pulled pork.
  Har også kun fulgt med fra sidelinien, men men men, mon ikke det var ved at være på tide at få gjort noget ved det.

 10. Jesper says

  Jeg lavede det her i weekenden, og det blev utrolig godt. Jeg blev lidt tidspresset, så kødet fik kun 7,5 time ved 110-115 grader (skruede lidt op til sidst), men der var intet at udsætte hverken i forhold til mørhed, saftighed eller smag. Det er en fantastisk ret, og duften, som præger hytten hele dagen, er i sig selv en fornøjelse.
  Jeg synes imidlertid, at coleslaw som “vådt” element er lidt mangelfuld, og med Nadias rub syntes jeg egentlig også, at jeg var dækket ind hvad angik barbeque-smag. Jeg savnede en syrlig dressing og lavede en hurtig creme fraiche-dressing med slat, peber, sennep, citronsaft og en smule eddike, og det passede perfekt både til kød og coleslaw.
  Så hvis der er andre, der ligesom Mette ovenfor overvejer, er det bare med at komme i gang :-)

 11. foodfanatic says

  Kære Line
  Jeg laver min på ketchup, brun farin, hvidløg/hvidløgspulver, olie, eddike, salt, peber, paprika + evt. stødt koriander. Cirka lige dele brun farin og ketchup. Lidt mindre olie og ikke alt for meget eddike. Resten smager du til, til det passer. Må hellere få lagt opskriften på bloggen med præcise mål, men håber du kan bruge ovenstående indtil da.
  Kh Nadia

 12. foodfanatic says

  Kære Mette
  Mange tak. Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen – ny eller ej :)
  Jeg synes bestemt, at det lyder som et godt weekendprojekt, og jeg er sikker på, at dine gæster vil blive glade. God fornøjelse.
  Kh Nadia

 13. foodfanatic says

  Kære Jesper
  Tak fordi du tog dig tid til at skrive om din oplevelse med opskriften – ja, jeg har vist glemt at nævne den næsten forførende duft. Vågnede op om morgenen og hele køkkenet duftede som grillaften i villakvarteret. Det lyder fint med justering af tiden – det gør jeg også altid selv, hvis jeg langtidssteger (en metode som jeg efterhånden er blevet meget, meget glad for). Jeg ville nu ikke selv undvære barbecuesaucen, men du har ret i, at der er meget barbecuesmag i kødet. Jeg ville bare selv savne det søde snask :)
  Kh Nadia

 14. foodfanatic says

  Kære Ditte
  Kunne ikke være mere enig. Overvejer at lave en ny omgang denne weekend :)
  Kh Nadia

 15. Mai-Britt says

  Hejsa,
  Din pulled pork vil vinde rigtig meget hvis du masserer din rub i kødet og lader det ligge mindst et døgn. Jeg har aldrig lavet det med et stykke saltet kød. Søg på en “moppe”sauce som du mopper med cirka hver halve time/ tre kvarter mens du er vågen. Det bliver så godt!
  min moppesauce er baseret på æblecidereddike, salt, barbecuerub, frisk chili, chiliflager, meget tyndt skivet løg og ganske lidt brun farin

 16. foodfanatic says

  Kære Mai-Britt
  Det ville jeg også overveje, hvis ikke den lå i saltlagen. Kødet er ikke som sådan saltet. Saltlagen giver en let sprængning, hvilket bibeholder saften. Det lyder godt nok lidt besværligt med moppesaucen, men det er sikkert super lækkert. Tror dog jeg holder mig til den nemme version, når den er så lækker, som den er :)
  Kh Nadia

 17. Søren Højlund Hedegaard says

  Hey hotstuff

  Joey lavede pulled pork til os og svigermekaniken igår. Mega lækkert :)

  Inspireret fra din blog.

  Takker !

  /Højlund

 18. foodfanatic says

  Hey Søren :)
  Hvor fedt i kan bruge min blog. Jeg forsøger til gengæld altid at efterligne din lasagne, men det er et håbløst projekt, for din er den bedste.
  Kram Nadia

 19. says

  Hejsa Nadia

  I dag havde jeg inviteret familien til fødselsdags- og dimissionsfest, hvor jeg lavede pulled pork, coleslaw og din linsesalat, og folk var helt oppe og ringe. Der var ros hele vejen rundt, og jeg forstår det godt. Det smagte jo sygt godt.

  Taaaark for nogle fede opskrifter!

  Mvh. Magnus

  Ps. Jeg lavede også din citronfromage, hvilket var min første gang. Og fame om ikke jeg skulle sidde og forklare, hvordan jeg havde fået den så god… Awesome!!!!!!!!!!!

 20. foodfanatic says

  Kære Magnus
  Mange tak for din feedback. Hvor er det dejligt at læse, at din familiemedlemmer var vilde med maden.
  Kh Nadia

 21. Pia says

  Hej Nadia

  Så har vi fået pulled pork, det er super lækkert og ikke så meget arbejde, alle her spiste det så det er helt sikkert en succes.
  God tur og god påske.

  Hilsen Pia :-)

 22. foodfanatic says

  Kære Pia
  Hvor dejligt, at det blev en succes. Håber du nyder påsken.
  Mvh. Nadia

 23. Trine says

  Jeg har lige et par spørgsmål:

  Skal den steges ved varmluft eller alm. ovn?
  Kan man få opskriften på din barbequesauce?

  Mvh.

 24. Trine says

  Derudover, skal stegen ligge på en rist en bradepande eller noget helt tredje i ovnen?

 25. Kasper says

  Det ser rigtig lækkert ud. Jeg må prøve mig en sådanne burger …. Alle snakker så meget om dem.

 26. Lulu says

  Jeg er selv blevet nysgerrig på at prøve og har kun en ovn til rådighed. Jeg skal lige høre om man bare lægger den marinerede steg i et fad og ind i ovnen eller skal den tildækkes på nogen måde inde i ovnen?

 27. foodfanatic says

  Kære Lulu
  Nej, jeg tildækkede den ikke. Jeg har set andre opskrifter, hvor der bruges en (våd) marinade, hvor den tildækkes, men i dette tilfælde er det ikke nødvendigt :)
  Kh Nadia

 28. Peter Husted says

  Hej Nadia!

  Er blevet ritti lun på din blog, efter den kurerede min voldsomme halsbetændelse/forkølelse med en gang hvidløgssuppe. Og jeg gik da osse straks ind på denne side, da jeg fik lysten til pulled pork. Og jeg kunne godt tænke mig at vide om du har lavet en af de andre varianter siden denne, her tænker jeg på uden sprængning og med barbarcue sauce istedet for rub…?

  Men super blog, læser mig altid sulten herinde…

 29. foodfanatic says

  Kære Peter
  Dejligt at høre, at hvidløgssuppen hjalp. Jeg lavede den selv pga. en forkølelse. Der er intet som naturlig medicin. Jeg har faktisk kun forsøgt mig frem med én anden version (det var samme fremgangsmåde, men asiatiskinspirerede krydderier), og da den ikke var et voldsomt hit, er den ikke kommet på bloggen.
  Kh Nadia

 30. Peter Husted says

  Hej Nadia!

  Nå, ok. Skal lave ca. 6 kg i weekenden, hvor jeg giver de sidste par timer i grill, så jeg vil køre den sikre, du har leveret her. Den virkede jo super sidst…

 31. says

  Denne opskrift har vi brugt på coleslaw og den er FANTASTISK!!!

  Jeg er normalt ikke meget for coleslaw men denne går rent hjem, så derfor skal den da deles med andre:)

  Sådan laves Webergurus fabelagtige coleslaw-salat

  Coleslaw. Så enkel en opskrift, og så svær at lave selv.

  Vi har prøvet mange gange, men det har aldrig lykkes. Og supermarkedets coleslaw er enten for sur eller for sød – eller også smager den bare grimt og kunstigt.

  Vi har nu kæmpet os frem til en opskrift der virker. Den består af 2-3 coleslaw opskrifter, som er mikset sammen. Og det virker perfekt.

  Du skal bruge:

  1 lille hvidkålshoved
  4-6 gulerødder

  Marinade:

  2 spsk. Honning dijonsennep
  1 dl æblecidereddike
  3 tsk sellerisalt
  2 spsk. sukker
  1 tsk. Stødt spidskommen
  friskkværnet peber

  Coleslaw dressing:

  2 dl creme fraiche 18%
  2½ dl Colemanns ægte mayonaise
  salt og peber
  sukker efter behag (Vi bruger 3 tsk).

  Snit hvidkålen meget fint i ikke alt for store strimler.

  Riv gulerødderne groft på rivejernet.

  Bland kål og gulerod sammen.

  Rør marinaden sammen og tilsæt marinaden til kål og gulerødder.

  Lad det trække i min. 30 min. I køleskabet

  Vend tit rundt i blandingen.

  Rør coleslaw-dressingen sammen af de nævnte ingredienser.
  (smagen skal ligge på den søde side)

  Lav gerne marinade og dressing dagen før. Det bliver den kun bedre af, men bland den ikke sammen med kålen!!!

  Frahæld marinaden fra kålblandingen. Klem marinaden ud af blandingen med fingrene. Ellers bliver den for sur.

  Kom kålblandingen i coleslaw dressingen og vend det hel rundt, minutter før serveringen

  Pynt med finthakket bredbladet persille.

  Mvh Lars aabrandt

 32. foodfanatic says

  Kære Lars
  Tak fordi du delte opskriften. Hvor lyder den lækker. Skal bestemt prøves.
  Mvh Nadia

 33. Jimmy lund says

  Hej.
  Efter at have hørt Allan, min kollega, lave denne ret blev jeg hug på at prøve.
  Har en makker der er slagtermester, og bad ham skaffe et pænt stykke til mig. Han kom med 1,5 kilo. Så tænkte jeg at nu var det bare igang. Men med 10-12 timer i ovnen, kunne jeg ligeså godt gå hele vejen. Det er blevet til at jeg har købt yderligere 1,5 kilo, og de står nu, lørdag den 13/10/2012 kl 16:00 i ovnen på 11 time. Stegetermometeret siger 92 grader og pigernes (3stk dejlige tøser på 4 8 og 10 år, håber de kan lide det )bedsteforældre er inviteret. Alt tilbehør er købt, så jeg er klar. Har dog sprunget lidt over og undladt saltlagen, pga tidspres. Dette skal dog prøves.

  Jeg kommer med en tilbagemelding når det er spist :-)

  Mange tak for denne dejlige og let lavede ret.

 34. foodfanatic says

  Kære Jimmy
  Godt idé at lave to på én gang. Det sparer på strømmen og så er der endnu mere smørmørt kød til nydelse Håber det blev godt.
  Kh Nadia

 35. Bente says

  Hej stegene ligger i saltlagen – krydderiblandingen er lavet på slum da jeg har ca 4 kg kød. Og ikke så meget barbecuekrydderi. Glæder mig til imorgen når gæsterne kommer. Mums. Tak for inspiration :-)

 36. Bente says

  Det var super – jeg gjorde det klart – hældte noget af saften ved sammen med barbecue sovs – jeg varmede det inden gæsterne kom og smagte fantastisk :-))))

 37. foodfanatic says

  Kære Bente
  Hvor er det dejligt at høre. Kunne godt lige klare en sådan en portion lige nu.
  Kh Nadia

 38. Jimmy lund says

  Hej igen.
  Nu er det 4. gang jeg skal lave denne ret. Og ingen tvivl, det er den der har haft størst succes af alle de retter jeg har lavt. Tøserne er syge med den, dog velvidende at det ikke er den sundeste ret. Men når det kun er en gang imellem går det nok.
  Sidst lavede jeg ca 3 kilo, denne gang går jeg All in med ca 6 kilo. Det er jo nemt til en søndag hvor man ikke lige kan finde på noget. Der er det smartest af fryse et stykke ned uden at skille det ad. Varme det op og så skille det ad bagefter.
  Ovenikøbet skal der bages gode og sunde boller til :-)
  Håber mange vil tage springet og prøve den!
  Godt nytår til alle på foodfanatic og deres læsere.
  Hilsen familien lundkloth.

 39. Mette H says

  Hej Nadia,

  Tak for en rigtig god mad-blog(hjemmeside). Mine veninder og jeg bruger den flittigt.

  Jeg har kigget alle kommentarerne igennem, og synes ikke lige jeg kunne finde det svar jeg ledte efter, så håber det er ok jeg spørger :) Når kødet skal i ovnen, skal saltlagen så med i fadet, eller skal det bare ligges ind med kun rubben?

  Mhv Mette

 40. Jeppe Toft says

  Jeg lavede det her i weekenden til 4 “store drenge” og det blev fantastisk. Jeg brugte en simpel rub og bbq sauce på det færdige produkt. Tak for en god hjemmeside og klart den bedste metode til pulled pork i ovn jeg har fundet.

 41. foodfanatic says

  Kære Jimmy
  Hvor er det fantastisk at høre. Sådan en ros hører man sjældent, så jeg blev super glad, da jeg læste din kommentar. Og ja, måske er det ikke verdens sundeste ret, men jeg synes, at den er alle kalorierne værd. Næste gang skal du tage og prøve opskriften på burgerboller, som jeg har lagt ind. De er helt vildt gode.
  Kh Nadia

 42. foodfanatic says

  Kære Mette H
  Velbekomme. Hvor er det fedt at høre, at både dig og veninderne kan bruge den. Spørgsmål er altid velkomne. Jeg beklager dog det meget sene svar, så jeg håber, at du måske fandt hjælp andetsteds. Mht. saltlagen, så skal den ikke med. Det skal jeg vist lige have tydeliggjort.
  Kh Nadia

 43. foodfanatic says

  Kære Line
  Jeg tror faktisk, at det er nogenlunde det samme. Det kommer lidt an på tykkelsen. Du kan altid justere ovnens temperatur lidt, hvis det går for hurtigt eller langsomt.
  Kh Nadia

 44. foodfanatic says

  Kære Jeppe
  Velbekomme. Dejligt du kunne bruge opskriften. Det her er jo ægte drengemand (som pigerne også er vilde med), så jeg kan forestille mig, at du var populær :)
  Kh Nadia

 45. Jette says

  Hej Jeg bliver rigtig lækkersulten efter pp når jeg læser alt dette.
  Jeg har planer om at lave pp i påsken hvor jeg får 19 mand til pp.
  Jeg vil lave det i ovnen. Kødet kommer marineret fra slageren. hvor meget skal jeg bruge til 19 pers? jeg er meget i tvivl om stegetiden og grader osv. Skal der væske i brade panden?
  så det næste jeg er ikke hjemme den dag (10-17) vi skal have pp kan. det passe sig selv i ovnen?
  KH Jette

 46. Jette says

  Hej lige et tillægs spørgsmål :) Hvis jeg nu skulle være så heldig der er noget overs til dagen efter hvordan varmer jeg det bedst op?
  KH Jettte

 47. Michael says

  Hej,
  Lyder som en super god opskrift, skal have det prøver over påsken (første gang) :)
  Har dog lige et enkelt spørgsmål, smider du vand eller andet væske til, når den ligger i bradepanden?

 48. foodfanatic says

  Kære Jette
  Det var godt nok en masse spørgsmål. Spørg din slagter, hvor meget du skal bruge. Selv ville jeg gå ud fra ca. 300 gram per person, da der bliver noget svind efter den lange stegetid. Du kan altid smide lidt ekstra i ovnen, for det er virkeligt lækkert med nogle rester. Der skal ikke væske i bradepanden, og stegetiden er nogenlunde den samme, hvis du sørger for, at du ikke bare bruger et stort stykke kød, men derimod skærer det ud i nogle mindre stykker. Jeg foretrækker selv at lave det natten over.
  Mvh Nadia

 49. foodfanatic says

  Kære Michael
  Nej, jeg bruger ikke væske i panden. Det er ikke nødvendigt, når stegetemperaturen er så lav. Det kunne dog måske være sjovt at prøve. Jeg kunne forestille mig, der ville komme en god dyppelse ud af det.
  Mvh Nadia

 50. Karina says

  Hejsa! Det kan godt være, at det er et dumt spørgsmål, men skal stegen bare lægges i en bradepande uden væde ved? Mvh Karina.

 51. Karina says

  Tidligere er der en anden læser som skriver noget med at lave pulled pork og så fryse det ned, hvorefter man kan tø det op efter behov og varme det op med rub og æblejuice. Det har jeg prøvet, men synes alligevel, at det blev lidt tørt. Har du nogen tips til, hvordan jeg kan varme pp op igen uden at det bliver tørt? 1000 tak for en super blog!

 52. foodfanatic says

  Kære Karina
  Jeg har ikke selv prøvet at fryse det, så der må jeg være dig svar skyldig. Jeg tror bestemt, at det er bedst, hvis det er nylavet. Alternativt kan du lave det dagen før, og så bare varme det forsigtigt op i ovnen.
  Kh Nadia

 53. Brian says

  Jeg vil lige dele min erfaring :)
  En kammerat og mig har siden mandag puslet om en nakkekam på 2,460 kg, startet med at smide den i saltlage i ca 12 timer, derefter lavet den lækreste hjemmelavede marinade og puttet den der i. Der lå den i godt 36 timer inden vi smed den i ovnen ved 90 grader. Lige knap 14 timer efter var kødet, med en kernetemperatur på ca 93 grader, færdigt og fantastisk lækkert :)
  Vi havde lavet hjemmelavet burger boller og coleslaw til, og alt i alt blev det helt fantastisk !!

 54. says

  Hej Nadia

  Jeg har lige lavet og spist Pulled Pork for allerførste gang, hold da op, det er jo fantastisk !
  jeg brugte din opskrift, med et par småjusteringer i rub’en, og uden at bruge saltlage, det blev supermørt og lækkert,
  tak for inspiration til at få prøvet Pulled Pork, det bliver ikke sidste gang :-)

  gad vide om man kunne lave noget lignende med oksekød, ved du det?

  Mvh
  Preben

 55. Ketty Slavensky says

  Hejsa.
  Vil sige det er noget af det lækkereste jeg nogen sindet har smagt:)
  Jeg fandt en go løsning på opvarmning næste dag. Jeg havde nok godt et halv kg tilbage det lagde jeg i en stegepose med en juicebrik æble og lidt mere krydderier. Alle bikerne var hel mundlamme. Det var saftig og lækker :). Håber i kan bruge det til noget.

 56. Ketty Slavensky says

  Ps jeg brugt opskrift på burgerboller fra da spise med Price lavede pulled pork. Lækkert :)

 57. Lisa says

  Endnu en af de rigtige god opskrifter du har inde på denne dejlige ukomplicerede hjemmeside. Vi skal have gæster i weekenden og skal lave det igen. Havde længe taget tilløb for at skulle lave det, men det var jo så nemt og ikke mindst yderst lækkert!!!!!

 58. foodfanatic says

  Kære Brian
  Det lyder virkeligt lækkert. Kunne godt lige klare sådan en portion eller to i skrivende stund. Det kræver vist en tur til slagteren.
  Mvh Nadia

 59. foodfanatic says

  Kære Preben
  Dejligt at det smagte dig. Pulled pork er virkeligt lækkert. Jeg har aldrig forsøgt mig med oksekødsudskæringer, men det er ikke nogen tosset idé. Måske jeg lige skal spørge nogle af mine kokkebekendte til råds.
  Mvh Nadia

 60. foodfanatic says

  Kære Ketty
  Tak for tippet med genopvarmning. Det skal helt sikkert prøves.
  Kh Nadia

 61. foodfanatic says

  Kære Lisa
  Det er nemlig super nemt. Det eneste pulled pork virkelig kræver er planlægning. Dejligt at du kunne bruge opskriften.
  Kh Nadia

 62. Dea says

  Hej Nadia – har med stor fornøjelse fulgt din blog og dine gode opskrifter. Især din confit de canard and er min favorit – men nu til pulled pork projekt. Bare lige så det er skåret helt ud i pap for mig, så ligger du stegen i saltlagen i 12 timer og derefter 12 timer i ovnen med dry rub? :)

 63. foodfanatic says

  Kære Dea
  Tak for din kommentar. Dejligt at høre, at du har lyst til at følge med herinde. Confit de canard ER dejligt :) Og ja, det er helt korrekt. Tiden i ovnen varierer efter hvilken temperatur, du giver den, men jeg plejer at stege dem de der 10 – 12 timer (starter på lav temperatur, men kan godt finde på at skrue 10 grader op, hvis det skal gå lidt hurtigere).
  Kh Nadia

 64. Nikoline says

  Hej Nadia
  Har du også en opskrift på barbecuesovs med eksakte mål?
  Tak for en super blog. Jeg stoler lige så meget på dine opskrifter som Frk. Jensens;) De virker HVER gang!
  Mvh Nikoline

 65. foodfanatic says

  Kære Nikoline
  Mange tak for de pæne ord om mine opskrifter. De gjorde mig super glad :) Jeg har desværre ikke fået lavet en opskrift på barbecure sauce, da jeg plejer at sjusse mig frem alt efter hvad, jeg lige har i huset. Denne her fra smagogbehag er dog et rigtig godt udgangspunkt: http://www.smag-behag.dk/2011/07/sommerklar-gris-fra-bornholm/
  Du finder opskriften nederst på siden. Jeg må vist hellere få lavet mig en opskrift. Du er nemlig ikke den første, der spørger.
  Kh Nadia

Trackbacks

 1. […] Pulled pork i ovn er en af de mest populære opskrifter her på bloggen, så her kommer endnu en variant af den himmelske spise. Som bekendt er den helt fantastisk i en hjemmelavet burgerbolle med coleslaw, et par løgringe og en hjemmelavet barcecuesauce, men indimellem kan det dog være lækkert med et lidt lettere setup. Det var netop idéen bag min salat med pulled pork til smagogbehags sensommernummer, som også kan være et bud på perfekt restemad, hvis man har køleskabet fyldt med det fantastisk smagfulde og møre svinekød, men ikke kan klemme flere burgere ned. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>