Pulled pork i ovn

Print opskrift

For et par år siden spredte lovprisningerne af den amerikanske favorit pulled pork sig som en steppebrand på danske madblogs. Selv kiggede jeg med fra sidelinjen (halvsavlende det meste af tiden), mens jeg lovede mig selv, at jeg også snart skulle kaste mig ud i det. Det er svært ikke at elske idéen om langtidsstegt svinekød, som er så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med to gafler (deraf navnet), og som bagefter kommes i en burgerbolle med coleslaw og barbecuesauce. Hvilken himmerigsmundfuld.

Det blev dog ved tanken indtil sidste weekend, hvor jeg endelig kastede mig ud i at lave pulled pork. Jeg brugte et cirka 1,2 kg stykke pork shoulder købt hos slagteren. Hos danske slagtere eller i velassorterede supermarkeder skal du kigge efter nakkefilet. Man kan iøvrigt sagtens bruge større eller mindre stykker kød, da man blot går efter temperaturen på stegetermometeret i stedet for en egentlig stegetid. Med mit stykke var der nok kød til cirka fem pulled pork-burgere.

Inspirationen til min version hentede jeg på et væld af hjemmesider, men det var primært opskriften på den amerikanske blog www.kevinandamanda.com, som jeg lod mig inspirere af.

Inden jeg gik i gang med kokkerierne, skulle jeg først tage stilling til flere ting. Saltlage eller ingen saltlage? Tør rub eller barbecuesauce på kødet? Grill eller ovn? Sidstnævnte var  ret åbenlys, da jeg ikke kan grille, hvor jeg bor. Derfor blev det til pulled pork i ovn. Med hensyn til saltlagen, så skulle den være med til at sikre et saftigt resultat. Nakkefilet eller pork shoulder i er forvejen et saftigt stykke kød på grund af de rigelige mængder fedt, som smelter væk under tilberedningen, men jeg tænkte, at jeg alligevel ville gøre forsøget denne gang, da jeg havde tiden til det. Næste gang bliver nok uden, for at jeg kan tjekke forskellen.

Jeg lavede en tør rub på en masse forskellige krydderier, som blev gnedet ind i kødet, inden det røg i en 100 grader varm ovn natten over. Kødet er færdigt, når stegetermometeret viser 95 grader. Om morgenen skruede jeg temperaturen op til 110 grader, og jeg vil tro, at den fik cirka 12 timer i alt i ovnen. Alle ovne er dog forskellige, så skal man lave pulled pork, er det vigtigt at bruge et stegetermometer.

Efterfølgende var kødet fantastisk lækkert og mørt, og det faldt let fra hinanden, da jeg stak i det med to gafler. Jeg havde været noget rundhåndet en krydderierne, men de var med at til sikre en fantastisk lækker smag. Kødet røg i burgerboller med en hjemmelavet coleslaw og en hjemmelavet barbecuesauce sammen med lidt rødløg og tyndtskårne syltede agurker. Jeg tror, det øverste billede taler for sig selv – men wauw, hvilken smag!

Pulled pork er på ingen måder svær at lave, og faktisk er der næsten intet arbejde i det, da den det meste af tiden blot passer sig selv. Det kræver blot, at man sætter tiden af til det. Derfor er pulled pork det perfekte weekendprojekt. Det tog mig cirka 24 timer at lave. Først 12 timer i saltlagen, og dernæst cirka 12 timer i ovnen.

Bruger man et stykke kød på 1,2 kg er der nok til cirka 5 pulled pork-burgere, men brug endelig et lidt større stykke, nu du er i gang. Servér evt. med pomfritter, ovnstegte kartofler eller lignende. Så er en enkelt burger per person mere end rigeligt. Mængdeangivelserne til krydderiblandingen er blot et skud fra hoften – justér evt. med andre krydderier, brug mere af dit favoritkrydderi eller mindre af et andet.

Burgerboller

Server evt. med de her helt fantastiske hjemmelavede burgerboller, som er de bedste, jeg nogensinde har smagt.

Ingredienser

  • 1 stykke nakkefilet – gerne på et kilo eller mere

Saltlage

  • 2 liter vand
  • 120 ml salt
  • 100 ml sukker
  • 3 laurbærblade (frivillig)

Dry rub (krydderiblanding)

  • 1 spsk. salt
  • 4 spsk. paprika
  • 4 spsk. brun farin
  • 0,5 spsk. stødt koriander
  • 2 spsk. barbecuekrydderi
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • sort peber eller cayennepeber
  • evt. stødt chili

Start med at lave saltlagen ved at røre salt og sukker ud i vandet, til det er opløst. Tilsæt evt. laurbærblade, og kom kødet i lagen. Sæt den i køleskabet i 10 – 12 timer.

Bland herefter alle ingredienserne til krydderiblandingen. Gnid dem ind i kødet, og lad det stege i en 100 grader varm ovn, indtil stegetermometeret viser 95 grader. Skru evt. temperaturen op til 110 grader, hvis du synes, det går for langsomt. For mig tog det cirka 12 timer – de første 9 – 10 timer ved 100 grader.

Lad kødet køle af en smule, inden du piller det fra hinanden med to gafler. Servér i en burgerbolle med coleslaw, barbecuesauce, syltede agurker og løgringe.


Fik du læst:

Hvidvinsdampede muslinger med pomfritter og hjemmelavet aioli
Kylling i karry
Kyllingelår i fad med tomater, kartofler og hvidløg


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or create a trackback from your own site.

86 Responses to “Pulled pork i ovn”


  • Kommentar from Cphfoodie

    Hvor ser det bare lækkert ud. Mine tænder løber i vand.
    Kh Sandra

  • Kommentar from heidi

    Det ser fantastisk ud – og jeg vil vove den påstand at man næsten ikke kan smage forskel på om den er lavet i ovn eller grill (ved godt at mange grillfolk vil være uenige!)
    Det bedste er næsten at lave den færdig dagen før den skal bruges, og så varme kødet op igen i ovnen, drysset med noget af rubben og enten æblejuice eller cola, og lidt af barbecue saucen. Det giver endnu mere smag, og kødet føles endnu mere saftigt og lækkert end hvis man tager det direkte fra ovnen.
    Derfor laver vi også altid 4-5 kg af gangen i ovnen (hvis det er store stykker skærer jeg dem ud i stykker på ca. 1 kg – så bliver de også hurtigere færdig) – arbejdet er næsten det samme, ovntiden er den samme, men man har en masse dejlige rester der kan komme i fryseren når kødet er trukket, og så er der nem PP en dag hvor man ikke lige har planlagt det.

  • Kommentar from Newyorkerbyheart

    Åhhh, jeg vil også have pulled porke!! Jeg må vist snart i gang :-)

    Mange hilsner
    Birthe

  • Kommentar from Laura

    Du siger hjemmelavet coleslaw – har du en god opskrift? Jeg har aldrig været rigtig heldig med det…

  • Kommentar from Laura

    PS: tror du har ret i at det øverste billede siger det hele!

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Sandra
    Mange tak. Jeg havde det på samme måde, da jeg læste andre bloggeres indlæg om pulled pork. Tænker i øvrigt, at det sikkert også vil smage godt med asiatiske krydderier. Det må lige være noget for dig.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Heidi
    Mange tak – og tusind tak for de fine tips mht. genopvarmning osv. De vil helt sikkert blive taget i brug. God idé at stege flere stykker kød samtidig. Det er lidt venligere mht. elregningen :)
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Birthe
    Ja, der er nok ikke andet for så. Man ser det jo desværre alt for sjældent på restauranter. Får lyst til at lave endnu en omgang :)
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Laura
    Mange tak. Glad for du er enig mht. billede. Jeg lavede en coleslaw på halvdelen af et lille spidskål, som blev snittet og “krammet”, for at få bugt med stivheden. Kom en stor, revet gulerod ved. Kom ca. 1,5 dl fed cremefraiche i en skål med lidt dijonsennep, en anelse sukker, salt, peber, et par spiseskefulde mayo og lidt eddike. Jeg ville faktisk også have brugt lidt æble, men kom i et øjebliks forglemmelse til at bruge det til juice om morgenen. Det hele blev vendt sammen og fik lov til at trække lidt tid i køleskabet, inden jeg spiste det. Håber det kan bruges.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Piskeriset

    Åh ja tak! ♥
    *leder desperat efter bestillingsknappen på bloggen*

    Det er gudespise :-)

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Piske
    Haha, har ikke fået sat den knap på bloggen endnu. Du må nøjes med en middagsinvitation på et tidspunkt. Jeg skylder vist ;)
    Kh Nadia

  • Kommentar from Line

    Yummy!! SKAL prøves førstkommende ledige weekend :-)

  • Kommentar from Line

    Ps! Hvag gør i med barbecuesaucen? Synes nogle af dem man køber smager kunstigt, men ketchup, brun farin og en håndfuld krydderier kan vel også bruges eller…?!?

  • Kommentar from Laura

    Tak for input om coleslaw, det vil jeg prøve

  • Kommentar from Mette

    Hej, er ny herinde men blev lige nødt til at skrive en kommentar.
    Åhr hvor ser det godt ud – får gæster i weekenden, så måske man skulle kaste sig ud i sådan en gang pulled pork.
    Har også kun fulgt med fra sidelinien, men men men, mon ikke det var ved at være på tide at få gjort noget ved det.

  • Kommentar from Jesper

    Jeg lavede det her i weekenden, og det blev utrolig godt. Jeg blev lidt tidspresset, så kødet fik kun 7,5 time ved 110-115 grader (skruede lidt op til sidst), men der var intet at udsætte hverken i forhold til mørhed, saftighed eller smag. Det er en fantastisk ret, og duften, som præger hytten hele dagen, er i sig selv en fornøjelse.
    Jeg synes imidlertid, at coleslaw som “vådt” element er lidt mangelfuld, og med Nadias rub syntes jeg egentlig også, at jeg var dækket ind hvad angik barbeque-smag. Jeg savnede en syrlig dressing og lavede en hurtig creme fraiche-dressing med slat, peber, sennep, citronsaft og en smule eddike, og det passede perfekt både til kød og coleslaw.
    Så hvis der er andre, der ligesom Mette ovenfor overvejer, er det bare med at komme i gang :-)

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Line
    Jeg laver min på ketchup, brun farin, hvidløg/hvidløgspulver, olie, eddike, salt, peber, paprika + evt. stødt koriander. Cirka lige dele brun farin og ketchup. Lidt mindre olie og ikke alt for meget eddike. Resten smager du til, til det passer. Må hellere få lagt opskriften på bloggen med præcise mål, men håber du kan bruge ovenstående indtil da.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Mette
    Mange tak. Det er altid dejligt at få en kommentar med på vejen – ny eller ej :)
    Jeg synes bestemt, at det lyder som et godt weekendprojekt, og jeg er sikker på, at dine gæster vil blive glade. God fornøjelse.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Jesper
    Tak fordi du tog dig tid til at skrive om din oplevelse med opskriften – ja, jeg har vist glemt at nævne den næsten forførende duft. Vågnede op om morgenen og hele køkkenet duftede som grillaften i villakvarteret. Det lyder fint med justering af tiden – det gør jeg også altid selv, hvis jeg langtidssteger (en metode som jeg efterhånden er blevet meget, meget glad for). Jeg ville nu ikke selv undvære barbecuesaucen, men du har ret i, at der er meget barbecuesmag i kødet. Jeg ville bare selv savne det søde snask :)
    Kh Nadia

  • Kommentar from Ditte Thuesen

    Lækkert lækkert lækkert – jeg elsker pulled pork!

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Ditte
    Kunne ikke være mere enig. Overvejer at lave en ny omgang denne weekend :)
    Kh Nadia

  • Kommentar from Mai-Britt

    Hejsa,
    Din pulled pork vil vinde rigtig meget hvis du masserer din rub i kødet og lader det ligge mindst et døgn. Jeg har aldrig lavet det med et stykke saltet kød. Søg på en “moppe”sauce som du mopper med cirka hver halve time/ tre kvarter mens du er vågen. Det bliver så godt!
    min moppesauce er baseret på æblecidereddike, salt, barbecuerub, frisk chili, chiliflager, meget tyndt skivet løg og ganske lidt brun farin

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Mai-Britt
    Det ville jeg også overveje, hvis ikke den lå i saltlagen. Kødet er ikke som sådan saltet. Saltlagen giver en let sprængning, hvilket bibeholder saften. Det lyder godt nok lidt besværligt med moppesaucen, men det er sikkert super lækkert. Tror dog jeg holder mig til den nemme version, når den er så lækker, som den er :)
    Kh Nadia

  • Kommentar from Søren Højlund Hedegaard

    Hey hotstuff

    Joey lavede pulled pork til os og svigermekaniken igår. Mega lækkert :)

    Inspireret fra din blog.

    Takker !

    /Højlund

  • Kommentar from foodfanatic

    Hey Søren :)
    Hvor fedt i kan bruge min blog. Jeg forsøger til gengæld altid at efterligne din lasagne, men det er et håbløst projekt, for din er den bedste.
    Kram Nadia

  • Hejsa Nadia

    I dag havde jeg inviteret familien til fødselsdags- og dimissionsfest, hvor jeg lavede pulled pork, coleslaw og din linsesalat, og folk var helt oppe og ringe. Der var ros hele vejen rundt, og jeg forstår det godt. Det smagte jo sygt godt.

    Taaaark for nogle fede opskrifter!

    Mvh. Magnus

    Ps. Jeg lavede også din citronfromage, hvilket var min første gang. Og fame om ikke jeg skulle sidde og forklare, hvordan jeg havde fået den så god… Awesome!!!!!!!!!!!

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Magnus
    Mange tak for din feedback. Hvor er det dejligt at læse, at din familiemedlemmer var vilde med maden.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Pia

    Hej Nadia

    Så har vi fået pulled pork, det er super lækkert og ikke så meget arbejde, alle her spiste det så det er helt sikkert en succes.
    God tur og god påske.

    Hilsen Pia :-)

  • [...] genre. Tærter og cupcakes hører for mig til sidstnævnte, mens store saftige stykker rødt kød, pulled pork og alt under Hüttemeiers Herremiddag-afsnit i den store, gule bog hører til den første. Sådan [...]

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Pia
    Hvor dejligt, at det blev en succes. Håber du nyder påsken.
    Mvh. Nadia

  • Kommentar from Trine

    Jeg har lige et par spørgsmål:

    Skal den steges ved varmluft eller alm. ovn?
    Kan man få opskriften på din barbequesauce?

    Mvh.

  • Kommentar from Trine

    Derudover, skal stegen ligge på en rist en bradepande eller noget helt tredje i ovnen?

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Trine
    Medmindre jeg angiver andet, er det altid alm. ovn :) Jeg har ikke skrevet min ned, da jeg ofte sjusser mig frem, men denne er super god: http://www.smag-behag.dk/2011/07/sommerklar-gris-fra-bornholm/
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Ps. Jeg lægger den bare i et fad :)

  • Kommentar from Kasper

    Det ser rigtig lækkert ud. Jeg må prøve mig en sådanne burger …. Alle snakker så meget om dem.

  • Kommentar from foodfanatic

    Hej Kasper
    Prøv den. Du vil ikke fortryde det :)
    Mvh. Nadia

  • [...] det saftigste og møreste kød, man kan forestille sig, og billedet af den efterhånden berømte pulled pork taler vist for sig [...]

  • [...] og det er et fint alternativ til en traditionel coleslaw, når man serverer spareribs, burgere, pulled pork og lignende. Denne gang serverede jeg den sammen med frikadeller og en frisk kartoffelsalat med en [...]

  • Kommentar from Lulu

    Jeg er selv blevet nysgerrig på at prøve og har kun en ovn til rådighed. Jeg skal lige høre om man bare lægger den marinerede steg i et fad og ind i ovnen eller skal den tildækkes på nogen måde inde i ovnen?

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Lulu
    Nej, jeg tildækkede den ikke. Jeg har set andre opskrifter, hvor der bruges en (våd) marinade, hvor den tildækkes, men i dette tilfælde er det ikke nødvendigt :)
    Kh Nadia

  • Kommentar from Peter Husted

    Hej Nadia!

    Er blevet ritti lun på din blog, efter den kurerede min voldsomme halsbetændelse/forkølelse med en gang hvidløgssuppe. Og jeg gik da osse straks ind på denne side, da jeg fik lysten til pulled pork. Og jeg kunne godt tænke mig at vide om du har lavet en af de andre varianter siden denne, her tænker jeg på uden sprængning og med barbarcue sauce istedet for rub…?

    Men super blog, læser mig altid sulten herinde…

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Peter
    Dejligt at høre, at hvidløgssuppen hjalp. Jeg lavede den selv pga. en forkølelse. Der er intet som naturlig medicin. Jeg har faktisk kun forsøgt mig frem med én anden version (det var samme fremgangsmåde, men asiatiskinspirerede krydderier), og da den ikke var et voldsomt hit, er den ikke kommet på bloggen.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Peter Husted

    Hej Nadia!

    Nå, ok. Skal lave ca. 6 kg i weekenden, hvor jeg giver de sidste par timer i grill, så jeg vil køre den sikre, du har leveret her. Den virkede jo super sidst…

  • Kommentar from Lars Aabrandt

    Denne opskrift har vi brugt på coleslaw og den er FANTASTISK!!!

    Jeg er normalt ikke meget for coleslaw men denne går rent hjem, så derfor skal den da deles med andre:)

    Sådan laves Webergurus fabelagtige coleslaw-salat

    Coleslaw. Så enkel en opskrift, og så svær at lave selv.

    Vi har prøvet mange gange, men det har aldrig lykkes. Og supermarkedets coleslaw er enten for sur eller for sød – eller også smager den bare grimt og kunstigt.

    Vi har nu kæmpet os frem til en opskrift der virker. Den består af 2-3 coleslaw opskrifter, som er mikset sammen. Og det virker perfekt.

    Du skal bruge:

    1 lille hvidkålshoved
    4-6 gulerødder

    Marinade:

    2 spsk. Honning dijonsennep
    1 dl æblecidereddike
    3 tsk sellerisalt
    2 spsk. sukker
    1 tsk. Stødt spidskommen
    friskkværnet peber

    Coleslaw dressing:

    2 dl creme fraiche 18%
    2½ dl Colemanns ægte mayonaise
    salt og peber
    sukker efter behag (Vi bruger 3 tsk).

    Snit hvidkålen meget fint i ikke alt for store strimler.

    Riv gulerødderne groft på rivejernet.

    Bland kål og gulerod sammen.

    Rør marinaden sammen og tilsæt marinaden til kål og gulerødder.

    Lad det trække i min. 30 min. I køleskabet

    Vend tit rundt i blandingen.

    Rør coleslaw-dressingen sammen af de nævnte ingredienser.
    (smagen skal ligge på den søde side)

    Lav gerne marinade og dressing dagen før. Det bliver den kun bedre af, men bland den ikke sammen med kålen!!!

    Frahæld marinaden fra kålblandingen. Klem marinaden ud af blandingen med fingrene. Ellers bliver den for sur.

    Kom kålblandingen i coleslaw dressingen og vend det hel rundt, minutter før serveringen

    Pynt med finthakket bredbladet persille.

    Mvh Lars aabrandt

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Lars
    Tak fordi du delte opskriften. Hvor lyder den lækker. Skal bestemt prøves.
    Mvh Nadia

  • [...] Chef. Burgerboller var en af de ting, som jeg havde allermest lyst til at kaste mig over. Min pulled pork og nu også porchettaen savnede værdige medspillere, og jeg var overbevist om, at hjemmebag var [...]

  • [...] Opskriften på pulled pork findes her: http://www.foodfanatic.dk/pulled-pork-i-ovn [...]

  • Kommentar from Jimmy lund

    Hej.
    Efter at have hørt Allan, min kollega, lave denne ret blev jeg hug på at prøve.
    Har en makker der er slagtermester, og bad ham skaffe et pænt stykke til mig. Han kom med 1,5 kilo. Så tænkte jeg at nu var det bare igang. Men med 10-12 timer i ovnen, kunne jeg ligeså godt gå hele vejen. Det er blevet til at jeg har købt yderligere 1,5 kilo, og de står nu, lørdag den 13/10/2012 kl 16:00 i ovnen på 11 time. Stegetermometeret siger 92 grader og pigernes (3stk dejlige tøser på 4 8 og 10 år, håber de kan lide det )bedsteforældre er inviteret. Alt tilbehør er købt, så jeg er klar. Har dog sprunget lidt over og undladt saltlagen, pga tidspres. Dette skal dog prøves.

    Jeg kommer med en tilbagemelding når det er spist :-)

    Mange tak for denne dejlige og let lavede ret.

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Jimmy
    Godt idé at lave to på én gang. Det sparer på strømmen og så er der endnu mere smørmørt kød til nydelse Håber det blev godt.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Bente

    Hej stegene ligger i saltlagen – krydderiblandingen er lavet på slum da jeg har ca 4 kg kød. Og ikke så meget barbecuekrydderi. Glæder mig til imorgen når gæsterne kommer. Mums. Tak for inspiration :-)

  • Kommentar from Bente

    Det var super – jeg gjorde det klart – hældte noget af saften ved sammen med barbecue sovs – jeg varmede det inden gæsterne kom og smagte fantastisk :-))))

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Bente
    Hvor lyder det bare dejligt. Jeg håber, at det smagte jer.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Bente
    Hvor er det dejligt at høre. Kunne godt lige klare en sådan en portion lige nu.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Jimmy lund

    Hej igen.
    Nu er det 4. gang jeg skal lave denne ret. Og ingen tvivl, det er den der har haft størst succes af alle de retter jeg har lavt. Tøserne er syge med den, dog velvidende at det ikke er den sundeste ret. Men når det kun er en gang imellem går det nok.
    Sidst lavede jeg ca 3 kilo, denne gang går jeg All in med ca 6 kilo. Det er jo nemt til en søndag hvor man ikke lige kan finde på noget. Der er det smartest af fryse et stykke ned uden at skille det ad. Varme det op og så skille det ad bagefter.
    Ovenikøbet skal der bages gode og sunde boller til :-)
    Håber mange vil tage springet og prøve den!
    Godt nytår til alle på foodfanatic og deres læsere.
    Hilsen familien lundkloth.

  • Kommentar from Mette H

    Hej Nadia,

    Tak for en rigtig god mad-blog(hjemmeside). Mine veninder og jeg bruger den flittigt.

    Jeg har kigget alle kommentarerne igennem, og synes ikke lige jeg kunne finde det svar jeg ledte efter, så håber det er ok jeg spørger :) Når kødet skal i ovnen, skal saltlagen så med i fadet, eller skal det bare ligges ind med kun rubben?

    Mhv Mette

  • Kommentar from Line S

    Hvor længe vil du gætte på 2 kilo skal have i ovnen?

  • Kommentar from Jeppe Toft

    Jeg lavede det her i weekenden til 4 “store drenge” og det blev fantastisk. Jeg brugte en simpel rub og bbq sauce på det færdige produkt. Tak for en god hjemmeside og klart den bedste metode til pulled pork i ovn jeg har fundet.

  • [...] så held og lykke med det. Jegg lavede denne opskrift til 20, hvor jeg brugte 5 kg nakkefilet: Pulled pork i ovn | foodfanatics opskrifter mængderne i opskriften er til 4.Jeg havde den dog ikke i saltlagen, men marinerede den et par [...]

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Jimmy
    Hvor er det fantastisk at høre. Sådan en ros hører man sjældent, så jeg blev super glad, da jeg læste din kommentar. Og ja, måske er det ikke verdens sundeste ret, men jeg synes, at den er alle kalorierne værd. Næste gang skal du tage og prøve opskriften på burgerboller, som jeg har lagt ind. De er helt vildt gode.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Mette H
    Velbekomme. Hvor er det fedt at høre, at både dig og veninderne kan bruge den. Spørgsmål er altid velkomne. Jeg beklager dog det meget sene svar, så jeg håber, at du måske fandt hjælp andetsteds. Mht. saltlagen, så skal den ikke med. Det skal jeg vist lige have tydeliggjort.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Line
    Jeg tror faktisk, at det er nogenlunde det samme. Det kommer lidt an på tykkelsen. Du kan altid justere ovnens temperatur lidt, hvis det går for hurtigt eller langsomt.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Jeppe
    Velbekomme. Dejligt du kunne bruge opskriften. Det her er jo ægte drengemand (som pigerne også er vilde med), så jeg kan forestille mig, at du var populær :)
    Kh Nadia

  • Kommentar from Jette

    Hej Jeg bliver rigtig lækkersulten efter pp når jeg læser alt dette.
    Jeg har planer om at lave pp i påsken hvor jeg får 19 mand til pp.
    Jeg vil lave det i ovnen. Kødet kommer marineret fra slageren. hvor meget skal jeg bruge til 19 pers? jeg er meget i tvivl om stegetiden og grader osv. Skal der væske i brade panden?
    så det næste jeg er ikke hjemme den dag (10-17) vi skal have pp kan. det passe sig selv i ovnen?
    KH Jette

  • Kommentar from Jette

    Hej lige et tillægs spørgsmål :) Hvis jeg nu skulle være så heldig der er noget overs til dagen efter hvordan varmer jeg det bedst op?
    KH Jettte

  • Kommentar from Michael

    Hej,
    Lyder som en super god opskrift, skal have det prøver over påsken (første gang) :)
    Har dog lige et enkelt spørgsmål, smider du vand eller andet væske til, når den ligger i bradepanden?

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Jette
    Det var godt nok en masse spørgsmål. Spørg din slagter, hvor meget du skal bruge. Selv ville jeg gå ud fra ca. 300 gram per person, da der bliver noget svind efter den lange stegetid. Du kan altid smide lidt ekstra i ovnen, for det er virkeligt lækkert med nogle rester. Der skal ikke væske i bradepanden, og stegetiden er nogenlunde den samme, hvis du sørger for, at du ikke bare bruger et stort stykke kød, men derimod skærer det ud i nogle mindre stykker. Jeg foretrækker selv at lave det natten over.
    Mvh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Michael
    Nej, jeg bruger ikke væske i panden. Det er ikke nødvendigt, når stegetemperaturen er så lav. Det kunne dog måske være sjovt at prøve. Jeg kunne forestille mig, der ville komme en god dyppelse ud af det.
    Mvh Nadia

  • Kommentar from Karina

    Hejsa! Det kan godt være, at det er et dumt spørgsmål, men skal stegen bare lægges i en bradepande uden væde ved? Mvh Karina.

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Karina
    Jeps, det er helt fint uden væde.
    Mvh Nadia

  • Kommentar from Karina

    Tidligere er der en anden læser som skriver noget med at lave pulled pork og så fryse det ned, hvorefter man kan tø det op efter behov og varme det op med rub og æblejuice. Det har jeg prøvet, men synes alligevel, at det blev lidt tørt. Har du nogen tips til, hvordan jeg kan varme pp op igen uden at det bliver tørt? 1000 tak for en super blog!

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Karina
    Jeg har ikke selv prøvet at fryse det, så der må jeg være dig svar skyldig. Jeg tror bestemt, at det er bedst, hvis det er nylavet. Alternativt kan du lave det dagen før, og så bare varme det forsigtigt op i ovnen.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Brian

    Jeg vil lige dele min erfaring :)
    En kammerat og mig har siden mandag puslet om en nakkekam på 2,460 kg, startet med at smide den i saltlage i ca 12 timer, derefter lavet den lækreste hjemmelavede marinade og puttet den der i. Der lå den i godt 36 timer inden vi smed den i ovnen ved 90 grader. Lige knap 14 timer efter var kødet, med en kernetemperatur på ca 93 grader, færdigt og fantastisk lækkert :)
    Vi havde lavet hjemmelavet burger boller og coleslaw til, og alt i alt blev det helt fantastisk !!

  • Kommentar from Preben Hedegaard

    Hej Nadia

    Jeg har lige lavet og spist Pulled Pork for allerførste gang, hold da op, det er jo fantastisk !
    jeg brugte din opskrift, med et par småjusteringer i rub’en, og uden at bruge saltlage, det blev supermørt og lækkert,
    tak for inspiration til at få prøvet Pulled Pork, det bliver ikke sidste gang :-)

    gad vide om man kunne lave noget lignende med oksekød, ved du det?

    Mvh
    Preben

  • Kommentar from Ketty Slavensky

    Hejsa.
    Vil sige det er noget af det lækkereste jeg nogen sindet har smagt:)
    Jeg fandt en go løsning på opvarmning næste dag. Jeg havde nok godt et halv kg tilbage det lagde jeg i en stegepose med en juicebrik æble og lidt mere krydderier. Alle bikerne var hel mundlamme. Det var saftig og lækker :). Håber i kan bruge det til noget.

  • Kommentar from Ketty Slavensky

    Ps jeg brugt opskrift på burgerboller fra da spise med Price lavede pulled pork. Lækkert :)

  • Kommentar from Lisa

    Endnu en af de rigtige god opskrifter du har inde på denne dejlige ukomplicerede hjemmeside. Vi skal have gæster i weekenden og skal lave det igen. Havde længe taget tilløb for at skulle lave det, men det var jo så nemt og ikke mindst yderst lækkert!!!!!

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Brian
    Det lyder virkeligt lækkert. Kunne godt lige klare sådan en portion eller to i skrivende stund. Det kræver vist en tur til slagteren.
    Mvh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Preben
    Dejligt at det smagte dig. Pulled pork er virkeligt lækkert. Jeg har aldrig forsøgt mig med oksekødsudskæringer, men det er ikke nogen tosset idé. Måske jeg lige skal spørge nogle af mine kokkebekendte til råds.
    Mvh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Ketty
    Tak for tippet med genopvarmning. Det skal helt sikkert prøves.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Lisa
    Det er nemlig super nemt. Det eneste pulled pork virkelig kræver er planlægning. Dejligt at du kunne bruge opskriften.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Dea

    Hej Nadia – har med stor fornøjelse fulgt din blog og dine gode opskrifter. Især din confit de canard and er min favorit – men nu til pulled pork projekt. Bare lige så det er skåret helt ud i pap for mig, så ligger du stegen i saltlagen i 12 timer og derefter 12 timer i ovnen med dry rub? :)

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Dea
    Tak for din kommentar. Dejligt at høre, at du har lyst til at følge med herinde. Confit de canard ER dejligt :) Og ja, det er helt korrekt. Tiden i ovnen varierer efter hvilken temperatur, du giver den, men jeg plejer at stege dem de der 10 – 12 timer (starter på lav temperatur, men kan godt finde på at skrue 10 grader op, hvis det skal gå lidt hurtigere).
    Kh Nadia

  • […] værdsætter. Samtidig kender jeg få af hankøn, som ikke savler alene ved tanken om en god omgang pulled pork med hele svineriet, så hvorfor ikke blande de to og være sikker på en vindermenu hos begge køn? […]

  • Kommentar from Nikoline

    Hej Nadia
    Har du også en opskrift på barbecuesovs med eksakte mål?
    Tak for en super blog. Jeg stoler lige så meget på dine opskrifter som Frk. Jensens;) De virker HVER gang!
    Mvh Nikoline

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Nikoline
    Mange tak for de pæne ord om mine opskrifter. De gjorde mig super glad :) Jeg har desværre ikke fået lavet en opskrift på barbecure sauce, da jeg plejer at sjusse mig frem alt efter hvad, jeg lige har i huset. Denne her fra smagogbehag er dog et rigtig godt udgangspunkt: http://www.smag-behag.dk/2011/07/sommerklar-gris-fra-bornholm/
    Du finder opskriften nederst på siden. Jeg må vist hellere få lavet mig en opskrift. Du er nemlig ikke den første, der spørger.
    Kh Nadia

  • […] Pulled pork i ovn er en af de mest populære opskrifter her på bloggen, så her kommer endnu en variant af den himmelske spise. Som bekendt er den helt fantastisk i en hjemmelavet burgerbolle med coleslaw, et par løgringe og en hjemmelavet barcecuesauce, men indimellem kan det dog være lækkert med et lidt lettere setup. Det var netop idéen bag min salat med pulled pork til smagogbehags sensommernummer, som også kan være et bud på perfekt restemad, hvis man har køleskabet fyldt med det fantastisk smagfulde og møre svinekød, men ikke kan klemme flere burgere ned. […]


Svar