Annonce

Pocheret æg med portobellosvampe, spinat og rødløg

Pocherede æg med svampe og spinat
Jeg må ærligt indrømme, at når det gælder morgenmad, halter jeg bagefter i forhold til kreativitet og ihærdighed. I morges bestod den af knækbrød med ost (godt nok en af de gode skæreoste fra min lokale ostehandler Ostebuen), men langt de fleste morgener, er det noget så simpelt som et stykke rugbrød med smør ledsaget af et blødkogt æg, der indleder dagen.
Jeg er ikke så meget til det med forbud, når det gælder mad og en fornuftig livsstil, så hellere sætte næsen op efter at få mere af det gode. Det kan eksempelvis være at blive bedre til at få flere grøntsager indenbords, og det var netop tanken, da jeg i weekenden lavede ovenstående portion.
Det pocherede æg ligger ovenpå en bund af stegte portobellosvampe, et par håndfulde spinatblade og rødløg stegt af på panden. Tro mod mine asiatiske aner kunne jeg heller ikke lade være med at tilsætte en lille sjat østerssauce, men det kan fint udelades. Det er en virkelig lækker og simpel ret, der både gør sig godt til morgenmad, brunch og frokost. 
Pocheret æg
Selv om det kan se en anelse kompliceret ud, hvis man som jeg normalt holder sig til den helt simple morgenmad, så vil jeg gerne lige indskyde, at ovenstående portion ikke tager mere end 10 minutter at fremstille. Herudover passer den ind i en hulens masse diæter, uanset om man er til Palæo, LCHF eller bare gerne vil spise lidt mere grønt som jeg.
Opskriften her er til én person, men det er nemt at gange op, hvis man skal lave morgenmad til flere.

Pocheret aeg med portobellosvampe, spinat og rodlog

Pocheret æg med portobellosvampe, spinat og rødløg

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 1 stk æg
  • 1 eddike (sjat)
  • 1 portobellosvamp (eller en god håndfuld champignon)
  • olie ( til stegning)
  • 2 spinatblade (gode håndfulde)
  • 1 rødløg (lille)
  • 1 spsk. østerssauce (kan udelades)
  • Salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Bring en gryde med vand i kog og tilsæt eddike. Hæld ægget i en lille skål. Lav en cirklende bevægelse med en grydeske i det simrende vand, så der dannes en lille hvirvelstrøm, og hæld forsigtigt ægget i. Fold hviden ind over blommen med en ske. Lad ægget simre i ca. 3 minutter og tag det op. Skær ægget til, så det ser pænt ud.
  • Skær svampen i skiver og steg med rødløg i lidt fedtstof på en varm pande eller wok, til det begynder at tage farve. Tilsæt spinat og rør, til det falder sammen. Tilsæt østerssauce, salt og peber.
  • Servér det pocherede æg ovenpå de stegte grøntsager.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments