Annonce

Ovnstegt pighvar med tomat, hvidløg og kapers

Ovnstegt pighvar med tomat, hvidløg og kapers


Denne opskrift på pighvar er lige så nem og hurtig at lave, som den er velsmagene. Den tager ikke meget mere end 10 minutter at tilberede. Ved at stege den fileterede fisk i ovnen slipper man for problemer med, at den falder fra hinanden, som det nogle gange er tilfældet, når man pandesteger fladfisk. Man kan iøvrigt sagtens erstatte med andre fladfisk og blot følge samme fremgangsmåde.
Jeg købte to fileter hos den fiskehandler, hvor jeg købte de to levende krabber forleden, og hvor krabberne udgjorde forretten, fungerede pighvarren som hovedret. Vi spiste fisken med nye kartofler tilsat en smørklat.
Inden fileterne kom i ovnen blev de vendt i olie tilsat salt, peber og friske krydderurter. Jeg brugte persille, timian og rosmarin, men man kan sagtens variere denne sammensætning alt efter, hvad der står i altankassen, i urtehaven eller på køleskabets hylder. Prøv eksempelvis en kombination af dild og persille, eller basilikum og purløg. I mangel af friske krydderurter erstat da blot med tørrede.

Ovnstegt pighvar med tomat, hvidløg og kapers


Friske urter og krydderier i olivenolie

Ovnstegt pighvar med tomat, hvidløg og kapers


Fileterne inden de kommes i ovnen

Ovnstegt pighvar med tomat, hvidløg og kapers

Ovnstegt pighvar med tomat, hvidløg og kapers

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 fiskefileter fra pighvar eller anden fladfisk
  • 1,5 – 2 dl olivenolie eller anden god olie
  • et par spiseskefulde friske urter (hakket)
  • salt og peber
  • 1 tomat (fjern kerner og skær i tern)
  • 1 spsk kapers
  • 1 fed hvidløg (skåret i tynde skiver)
  • 1 spsk hakket persille
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Bland de hakkede, friske urter med en smule salt og peber samt cirka to tredjedele af olien. Vend fileterne heri, læg dem i et ovnfast fad og steg dem under høj varme på ovnens grillfunktion med skindsiden opad i cirka 8 til 10 minutter alt efter fileternes størrelse (vær opmærksom på, at olien kan begynde at ryge, hvis den kommer for tæt på grillelementerne).
  • Mens fisken steger færdig i ovnen blandes resten af olien med hvidløg, tomat, kapers, persille, salt og friskkværnet peber. Blandingen hældes over den færdige pighvar, som serveres straks med nye kartofler.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments