Annonce

Min første bearnaise

Min første bearnaise


I går fik jeg et par venner på besøg og besluttede mig for at forkæle dem med en omgang hjemmelavet bearnaise med tilbehør. Når man laver en så lækker sauce, så kommer kød og kartofler i anden række. I dette tilfælde var ’tilbehøret’ en mør roastbeef og hjemmelavede pomfritter.

Lysten til at lave hjemmelavet bearnaise kommer til dels af at smage forskellen på den ægte vare på en fransk restaurant i Dublin og Knorrs pulver udgave. De to kan slet ikke sammenlignes. Så var der selvfølgelig også Spise med Price, som havde bearnaisespecial. Det mindede mig om, at jeg skulle prøve at lave en hjemmelavet udgave. Jeg tjekkede forskellige opskrifter, og er kommet frem til min egen, som er rigtig god for begyndere. Den skal nemlig en tur i blenderen eller foodprocessoren, så chancen for at den skiller mindskes betydeligt. Når man har gæster til første forsøg, er det nok en udemærket i ide.

Min første bearnaise

Bearnaise sauce

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 4 pastauriserede æggeblommer
  • 200 g smeltet smør
  • 4 spsk hakket estragron
  • 3 – 4 spsk hvidvinseddike (gerne med estragon)
  • 3 skalotteløg (finthakket)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Først laves bearnaiseessens af finthakket skalotteløg, 3 spsk eddike og 3 spsk hakket estragon. Det koges ind til løgene er møre, og eddiken næsten er fordampet. Herefter køles det af, kommes i en foodprocessor eller en blender sammen med æggeblommerne. Blend kort og kom herefter smøret i en en tynd ståle, mens der blendes. Start gerne med ganske lidt og lad det så flyde i en tynd stråle efter de første par dråber. Lad være med at tilsætte vallen (det hvide i det smeltede smør)
  • Herefter tilsættes en ekstra skefuld hakket estragon, og saucen smages til med ekstra eddike, salt og peber.
  • Hvis man oplever, at saucen skiller, kan den evt. reddes med et par skefulde kold vand (det siger Price-brødrene). Man kan også bruge lidt vand, hvis man synes, at saucen er for tyk.Jeg fik desværre ikke taget et billede, men regner med at forsøge mig igen med en ny omgang bearnaise snart. Så bliver det nu nok på den gammeldags facon med vandbad og piskeris.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments