Annonce

Lammekrone med sprød skorpe af urter og hvidløg

IMG_5445a
Lammekronen inden udskæring

Jeg beklager, at bloggen har stået noget stille på det seneste. Det skyldes, som jer der læser med her jævnligt måske ved, at jeg er emigreret til Hong Kong. Ikke for altid, men det er her, jeg vil gå på opdagelse i asiatisk gastronomi de næste fem måneder.
Jeg har dog stadig et par opskrifter, som jeg aldrig fik bloggen om inden jeg tog af sted, da jeg pludseligt fik travlt med at pakke, flytte ud, sige farvel og alle de andre nødvendige ting inden en længere rejse.

IMG_5460a

Lammekronen efter udskæring med lækkert, lækkert tilbehør

Ovenstående ret er en af dem. Lammekronen var hovedretten nytårsaften, og selv om den ser både imponerende og festlig ud, så er det en let og hurtig ret. Jeg nøjedes med at give lammekronen omkring 18 min ved 200 grader, da jeg foretrækker mit kød rødt, men man kan sagtens give den lidt længere. For det bedste resultat brug da stegetermometer.

Lammekrone med sprød skorpe af urter og hvidløg

Lammekrone med sprød skorpe af urter og hvidløg

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 lammekroner (man kan sagtens nøjes med to)
  • 3 – 4 spsk flydende honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 skriver hvidt (daggammelt brød)
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk hakkede (friske urter (jeg brugte blot timian, men man kan sagtens kombinere flere slags))
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Blend brød sammen med urter, hvidløg, olivenolie, salt og peber, til det er blevet til krummer. Det yderste fedtlag på lammekronerne kan eventuelt skæres af, men sørg for at der stadig sidder noget tilbage, da det giver både saft og smag til kødet. Dyp herefter kødsiden i en blanding af sennep og honning og rul det i brødkrummeblandingen.
  • Lammekronerne steges i ovnen i omkring 20 minutter, hvis man ønsker den medium-rød. Lidt længere, hvis den blot skal være lidt rosa i midten. Brug som tidligere nævnt stegetermometer for det bedste resultat. Lad lammekronen hvile i omkring 15 minutter inden udskæring.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments