Annonce

Lammekrone med mynte-salsa verde og linsesalat

Lammekrone

Foto Sarah Coghill
Påsken er højsæson for lam på bordet herhjemme, så I dag får i en skøn og nem opskrift på lammekrone. Jeg serverede denne saftige lammesteg med en dejlig sprød salat med belugalinser og broccoli samt en mynte salsa-verde. Sidstnævnte har den fordel, at du kan lave den i forvejen. Dermed undgår du at stå og svede over sovsen inden eventuelle gæster dukker op. Især i England og Irland er der tradition for at servere mynte til lam, og det smager altså virkelig dejligt. Du kan også bruge salsaen sammen med eksempelvis lammebov eller lammekølle, og har du rester er den formidabel i en sandwich dagen derpå.
lammekrone
Du kan op mod påske ofte få lammekrone i supermarkedet, men tager du forbi en slagter, så kan du få denne til at trimme den rigtig flot for dig som på billedet her. Det er ikke strengt nødvendigt, men det ser så fint ud.

Lammekrone med mynte-salsa verde og linsesalat

Lammekrone med mynte-salsa verde og belugalinsesalat

Dejligt og let festmåltid med lammekrone og skønt tilbehør. 
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

Lammekrone:

  • 1 kg lammekrone
  • Salt, peber
  • Olivenolie

Belugalinsesalat:

  • 200 g belugalinser
  • ½ blomkål
  • 4 spsk. olivenolie
  • 4 forårsløg
  • 1 håndfuld plukket bredbladet persille
  • Citronsaft efter smag
  • 75 g lagret gedegouda
  • Salt, peber

Mynte-salsa verde:

  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • spsk. kapers
  • 1 dl olivenolie
  • Citronsaft efter smag

Fremgangsmåde

Lammekrone:

  • Rids fedtsiden af lammekronen, gnid med olivenolie og krydr med salt og peber. Steg i en forvarmet oven ved 200° i ca. 15-20 minutter, eller til stegetermometeret viser 58°. Lad lammekronen hvile i 10-15 minutter.

Belugalinsesalat:

  • Kog belugalinser i ca. 20 minutter, til de er møre. Dræn og afkøl. Skær blomkål i mindre buketter og blend groft. Snit forårsløg og hak persillen groft. Vend linser, blomkål, forårsløg og persille sammen, smag til med salt, peber og citronsaft. Smuldr til sidst osten i.

Mynte-salsa verde:

  • Pluk urterne, hak dem fint sammen med hvidløg, skalotteløg og kapers. Bland med olivenolie og smag til med salt, peber og citronsaft.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments