Annonce

Grillet havtaske med mangosalsa

Havtaske med mangosalsa


Foto Ditte Ingemann

Sponseret

Som datter af en ægte grillnation, som Danmark er, så knuselsker jeg som så mange andre af mine landsmænd måltider tilberedt på grillen. Og blandt de mange favoritter i grillgenren, så er en af de mest foretrukne råvarer tilberedt på grillen herhjemme skaldyr og fisk i alle størrelser, farver og former. Da min søde kokkekæreste kurtiserede mig efter alle kunstens regler i begyndelsen af vores forhold, husker jeg især en frokost på hans terasse med grillede kæmperejer på menuen. Vejen til denne piges hjerte går ikke overraskende gennem maven. Senere, da vi var flyttet sammen, stod den på hel grillet pighvar en søndag eller mandag aften, som jo er kokkenes weekend, da mange restauranter har lukket der. Hold nu op, hvor smagte det forrygende.
I dag er der endnu en helt fantastisk fisk på grill på menuen her på bloggen. Den er udviklet til Kosan Gas, der som tidligere nævnt har bedt mig og en række dygtige madskribenter om at udvikle nogle skønne grillopskrifter til deres store grillunivers med masser af inspiration til grillerierne derhjemme. Mit valg er denne gang faldet på den helt igennem skønne spisefisk havtasken, som ikke overraskende går under navnet ”fattigmandshummer”. Kødet er nemlig noget fastere i det sammenlignet med andre fisk, og den minder derfor en smule om hummer. Herudover har en skøn og mild smag, så selv fiskeskeptikere kan gå hen og få en rigtig positiv oplevelse, når tænderne sættes i sådan en omgang her.
Opskriften her er uhyre nem at lave. Jeg har sat den sammen med en herlig sød, syrlig og stærk mangosalsa med koriander. Den er i øvrigt også rigtig god til andre fisk og skaldyr, hvis du ikke lige kan få fat i havtaske, og så kan den uden problemer laves i forvejen.

Grillet havtaske med mangosalsa

Grillet havtaske med mangosalsa

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g havtaskefilet
  • 2 spsk. olie
  • Salt, peber

Mangosalsa:

  • 2 spiseklare mangoer
  • 1 lille håndfuld cherrytomater
  • 1 lille rødløg
  • 1 bdt. koriander
  • 1 chilipeber
  • 1 lime
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Del fisken i fire passende stykker, og vend dem med olie, salt og peber. Grill i 3-4 minutter på hver side, til fisken lige akkurat er tilberedt.
  • Anret fisken på en tallerken, og top den med mangosalsaen. Servér evt. med en god salat.

Mangosalsa:

  • Skær skrællen af mangoerne, og skær dem i tern. Halvér tomaterne, og pil og hak rødløget fint.
  • Snit korianderen, og hak chilipeberen. Bland det hele sammen, og smag til med limejuice, salt og peber.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments