Annonce

Gastronomisk Undergrund

Gastronomisk Undergrund
Jeg var i går inviteret med som tilskuer og spisende på den kulinariske legeplads for unge kokke, der går under navnet Gastronomisk Undergrund. Arrangementet er et af tiltagene fra Taste Århus, som også stod bag Smag på Kunsten i fjor, hvor jeg gav en hånd med.
Konceptet er enkelt: Én håndfuld kokke, der hver står for én ret i en menu, som i går bestod af intet mindre end syv retter. Ingen af kokkene (og gæsterne) ved dog på forhånd, hvad de andre kokke har hittet på. Derfor kan man som spisende ende med en middag bestående af 2 hovedretter og fem desserter.

I går endte menusammensætningen dog tilfældigvis med at ligne den mere traditionelle. Der var forretter bestående af muslinger serveret på sten, østers og tun med melon, røgede kammuslinger med rødbedecarpaccio og havkat med blomkålspuré.
Hovedretten, som var præsenteret som kalvemørbrad, viste sig at være tartar med svampe. Den var kreeret af en af initiativtagerne bag arrangementet, Steffen Bach Mikkelsen, som netop er udlært kok fra den anerkendte Restaurant Malling & Schmidt. Den var et hit blandt de spisende på mit bord, som blandt andet bestod af et medlem af kokkelandsholdet, som kunne fortælle om nogle af tilberedningsmetoderne bag de forskellige retter, og en madfotograf, som blandt andet tager nogle af de billeder, som pryder siderne madmagasinet Gastro.
Desserterne var en hasselnøddekage serveret med citroncreme og chokolademousse af mælkechokolade tilsat rosmarin og en marmorkage med spæk. Sidstnævnte blev serveret med kaffe og sprøde småkager med mandler og små skiver tørret bacon.
Her er et par af de billeder, jeg fik skudt undervejs.
Gastronomisk Undergrund
Der lægges en sidste hånd på forretten med rå tun, østers, vandmelon og lakserogn.
Gastronomisk Undergrund
Sten, som kokkene selv har samlet på stranden, pensles med basilikumolie, inden blandt andet muslinger og tang anrettes på dem.
Gastronomisk Undergrund
Forretten med tun og østers tæt på. Det hvide er is.
Gastronomisk Undergrund
Forret med havkat, nødder i sukker og blomkålspuré pyntet med små stykker blomkål, broccoli og sprød bacon.
Gårsdagens arrangement var det første af tre. De to andre er allerede udsolgt, men der er mulighed for at komme på venteliste. Læs mere her.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments