Annonce

Fyldt, ovnstegt kyllingebryst med flødekartofler

Fyldt, ovnstegt kyllingebryst med flødekartofler
Aftensmad på en våd tirsdag aften

Her til aften lavede jeg den ret, som min kæreste lavede til mig første gang, han fremviste sine kulinariske evner. Siden har han også brugt denne ret til at imponere min kære mor, som spurgte efter opskriften bagefter. Det er temmeligt imponerede, da det kun er anden gang, jeg har oplevet hende spørge efter en opskrift (jeg ved at alle siger dette om deres mor, men hun er en fantastisk kok). Den anden gang var, da jeg lavede coq au vin til hende.
Det er en super nem og enkel ret, som samtidig smager fantastisk. Jeg brugte røget cheddar og ruccolapesto, men andre slags ost og pesto fungerer også. Til at vikle om kyllingefileterne brugte jeg serranoskinke, men som med havkatten, kan parmaskinke, prosciutto, bacon eller lignende også bruges.

Vi spiste dem med grønne bønner og flødekartofler bagt i små ramekiner. At lave små portioner frem for en enkelt stor ser rigtigt flot ud til middagsselskaber, og et andet plus er, at man kan lave dem i forvejen, og så blot komme dem i ovnen 10 min inden kyllingen er færdigstegt.

img_0165a
Kyllingefileterne fyldte og klar til en tur i ovnen
img_0164a
Flødekartoflerne inden de kom i ovnen
img_0191a
Færdige
Fyldt, ovnstegt kyllingebryst med flødekartofler

Fyldt, ovnstegt kyllingebryst med flødekartofler

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingefileter
  • 4 skiver serrannoskinke eller lignende
  • 4 skriver ost (jeg brugte røget cheddar men almindelig cheddar eller emmentaler er også godt)
  • 4 tsk pesto

Flødekartofler 6 små portioner:

  • Cirka 6-8 mellemstore kartofler (skællet og skåret i tynde skiver)
  • 2 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 1 løg i skiver
  • 1 fed hvidløg skåret i halv
  • 15 g smør
  • stødt eller revet muskatnød
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Skær en lomme i siden af kyllingefileterne og fyld med ost og pesto. En skive skinke vikles herefter om hver. Steges i cirka 35 min afhængigt af størrelse.

Flødekartofler

  • Ramerkiner gnides med hvidløgsfed og smøres (gemt lidt af smøret til at pensle). Læg et lag kartofler i bunden (lad dem overlappe hinanden). Læg herefter et par løgringe og drys med en anelse salt, peber og muskatnød. Gentag indtil ramekinerne er fyldte og sørg for at slutte med et lag kartofler.
  • Bland fløde og mælk og hæld det i ramekinerne. Sørg for at de kun er lidt over halv fyldt op med mælk- og flødeblandingen, da de nemt kan flyde over. Pensel det øverste lag kartofler med smeltet smør og bag i ovnen ved 180 grader i ca 45 min.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments