Annonce

Foodfanatic THAI er på gaden

Foodfanatic THAI Thaisalat med rejer, pomelo og cashewnødder FFN339-1-2 FFN1085-1
Foto Sarah Coghill
For præcis en uge siden kom min kogebog på gaden. Hvis det ikke var for de mange smukke blomster fra receptionen, der stadig pynter min lejlighed så fint, eller kasserne med bøger i mit soveværelse, så ville jeg nok endnu have lidt svært ved at tro det.
Det er over et år siden, at min kære redaktør Charlotte fra Politikens Forlag kontaktede mig med henblik på at lave en kogebog. Jeg havde på det tidspunkt allerede talt lidt om et samarbejde med et andet forlag, men det var trukket i langdrag. Da Politikens Forlag viste interesse, var jeg dog ikke i tvivl om, at det var dem, der skulle udgive min første bog. Det var jo en drøm, der er pludselig var ved at gå i opfyldelse, og jeg ville gerne give den så godt et udgangspunkt som overhovedet muligt. Jeg har både gennem mit arbejde som journalist og gennem bloggen haft en del bøger fra Politikens Forlag gennem hænderne de seneste par år, og de var alle fantastisk fine værker.
Som alle I, der følger fast med her på siden, ved, så er mit kulinariske repertoire meget bredt, men da dette var min første bog, og min madglæde direkte kan spores tilbage til min thailandske mor, gav det god mening at lave en bog med udgangspunkt thaikøkkenet (samt fordi det efterhånden er nogle år siden, at der sidst er publiceret en bog om thaimad herhjemme). Foodfanatic THAI er ikke en grundbog udi det thailandske køkken, men derimod en uhøjtidelig deling af madglæde og opskrifter, der både inkluderer kendte livretter, street food og egne fortolkninger.
Kødboller i gul karry
Thailandske oksekødssalatAndebryst med grøntsager
Satay med peanutsauce
Min tanke med bogen var, at jeg gerne ville tage læseren i hånden og føre vej ind i det her fantastiske smagsunivers, på samme måde som min mor gjorde det med mig fra en tidlig alder. Jeg ville også gerne lægge vægt på den uhøjtidelige stemning, hvor retter både fungerer til de hurtige hverdagsmåltider, men hvor der samtidig er nok velsmag og spræl til, at man kan smide dem på menuen, når der kommer gæster. Denne her uhøjtidelighed ville jeg også gerne vise gennem bogens udtryk – dvs. i både layout og billeder, og det synes jeg virkelig, at Sanna Sporrong Form (grafikeren) og Sarah Coghill har fanget og udført til perfektion.
Jeg har allerede skrevet det i bogen, men jeg vil også gerne gøre det her: Tak til læserne af bloggen. For at I læser med, for inspirerende madsnak og kommentarer. Uden jer var denne drøm aldrig gået i opfyldelse. Jeg håber, at bogen kan føre til mange flere hyggelige madstunder med jeres kære.
Panna cotta med hvid chokolade og mango Dampede boller med BBQ-gris
Foodfanatic THAI

Kort om Foodfanatic THAI

Forfatter:         Nadia Mathiasen
Omfang:           176 sider
Udgivelse:        14. april 2015
Forlag:               Politikens Forlag
Vejl. pris:          250,-
Bogen kan købes hos boghandlere landet over, online hos blandt andet Saxo samt i et begrænset antal med en lille hilsen og signatur direkte hos mig  – kontakt mig på foodfanatic @ foodfanatic.dk (uden mellemrum vel at mærke) for mere info.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments