Fiskefrikadeller med remoulade

Fiskefrikadeller smager så skønt, at de selv dem, der ikke er til fisk (en gruppe jeg tilhørte indtil for et par år siden), spiser dem med største velbehag. De er desuden er god måde at få børn til at spise fisk, og så tager de ingen tid at lave.

Man kan servere dem med kogte kartofler, men jeg foretrækker nu egentlig bare at spise dem med en skive rugbrød, en citronbåd og remoulade . Hvis humøret er til det, så laver jeg også en simpel gulerodssalat af revet gulerod og citronsaft eventuelt tilsat en smule rosiner.

Årsagen til dagens fiskefrikadelle-produktion var, at jeg bare måtte have dansk mad.  Sådan har det altid været ind imellem, når jeg har været i udlandet. Nogle gange har resultatet af min trang til dansk mad ikke være for heldig. Som da jeg boede i Hong Kong og opdagede Tulip’s dåseleverpostej i det lokale supermarked (hvad den lavede der, har jeg stadig svært ved at forstå: 1. Så mange danskere kan der da heller ikke bo i Hong Kong. 2. De danskere, der rent faktisk bor i Hong Kong, kan umuligt købe dette produkt mere end én gang).

Andre gange går det lidt nemmere som i dag, hvor jeg satte kursen mod Ikea, som ligger ganske tæt på, hvor jeg bor, og kom hjem med 4 bøtter ristede løg fra stedets svenske supermarked. I den lokale Tesco købte jeg to pakker rugbrød  og et halvt kilo torsk, som jeg sammen med lidt revet løg, en sjat mælk, lidt mel og salt forvandlede til ovenstående fiskefrikadeller.

Ingredienser til fiskefrikadeller

  • 500 g fisk uden skind og ben (jeg brugte torsk)
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk revet løg
  • 2 spsk mel
  • 1 æg
  • mælk
  • smør og olie til stegning

Fisken hakkes groft og kommes sammen med salt, løg, æg og mel i en blender, foodprocessor eller lignende. Blend indtil farsen er ensartet, hæld den i en skål og tilsæt en smule mælk, til farsen har en passende konsistens. Lad den hvile i køleskabet i mindst en halv time. Form fiskefrikadellerne med en ske, og steg dem på en varm pande i olie og smør cirka 3 – 5 minutter på hver side.

Ingredienser til remoulade

  • 1 del pickles (picalilli)
  • 1 del mayonnaise
  • kapers
  • evt en smule sukker

For at lave remouladen blendes lige dele pickles og mayonnaise samt en smule kapers til den ønskede konsistens. Smag til med en smule sukker og eventuelt mere mayonnaise hvis nødvendigt.


Fik du læst:

Comments

  1. says

    Kære Nadia

    Super lækre fiskefrikadeller. Det er sjovt som man får trang til det der er uden for rækkevidde. Heldigvis er der nok flere ting du kan ‘danskificere’ i Irland end der var i Hong Kong. Hey, vi laver remoulade på samme måde – picalilli er bare super godt. Jeg kan også finde på at lave en slags remouladesauce ved at tilsætte lidt til en tynd hvid grundsauce. Det er godt til en stegt rødspætte med kartofler :-)

    Kh Malou

  2. foodfanatic says

    Kære Malou

    Noget nemmere end i Hong Kong ja :) Og i det mindste kan jeg glæde mig over, at dovenskaben ikke kan vinde her, som i Danmark, når varerne slet ikke er indenfor rækkevidde. Så må alt laves fra bunden. Jeg kan godt huske, at du nævnte remouladesauce engang. Det kan være, at jeg skal prøve den engang, når jeg får lavet endnu en omgang hjemmelavet picalilli pickles :)

    Kh Nadia

  3. Tina says

    Hej Nadia

    Jeg har længe tænkt, at nogle gode, hjemmelavede fiskefrikadeller måske kunne omvende Claus, der i dén grad er mærket af sine gymnasiesomre på fiskefabrik! Nu bliver det så din opskrift, der hjælper til med at gøre forsøget. Måske man kunne udbede sig et forslag på en thai-version med noget chili, koriander, ingefær eller noget…?

    Tina

  4. Tina says

    Han spiste fire!!! Og uden at væmmes – stooooore fremskridt, tak for hjælpen :-) Tina

  5. foodfanatic says

    Kære Tina
    Hvor skønt at han kunne klemme et par fiskefrikadeller ned. Jeg kan dog godt forstå, at man holder sig fra den slags, hvis man er traumatiseret af et ophold på en fiskefabrik. Jeg har lavet nogle thailanske fiskefrikadeller nogle gange, som faktisk er en af min venindes (hun er vegetar men spiser fisk) favoritter. De er med fiskefars, rød karrypasta, fint snittede kafir lime blade og lange, asiatiske bønner (snake beans) skåret i tynde skiver. Kan være at jeg skal prøve at lave dem igen på et tidspunkt.
    Kh Nadia

  6. foodfanatic says

    Kære Anne
    Mange tak for de søde ord. Det lyder som en spændende kombination, det kan være, at jeg skal prøve det engang.
    Kh Nadia

  7. says

    Kære Nadia
    Jeg får vildt lyst til fiskefrikadeller og hjemmelavet remoulade – det er bare SÅ godt.
    Kh Hanne

  8. Eva Geert-Jørgensen says

    Tak for opskriften, som jeg glæder mig til at lave i aften. Har købt torsk i havnen og bind i Brugsen. Skal nok huske at pille benene ud af fisken.
    Mange hilsener
    Eva

  9. foodfanatic says

    Kære Eva
    Tak for din kommentar. Jeg håber, at fiskefrikadellerne smagte dig. Lyder ikke dårligt med fisk fra havnen. Det bliver nok ikke meget friskere.
    Kh Nadia

  10. inge says

    jeg tror også jeg vil lave nogle fiske deller jej har meget sej fisk uden ben det vil jeg prøve

  11. foodfanatic says

    Kære Inge
    Held og lykke med fiskefrikadellerne. Jeg håber, at de smager dig.
    Kh Nadia

  12. Jeppe says

    Laver engang imellem mine fiskefrikadeller med revet ingefær, hakket frisk chili, dild og friskpresset lime. Det er super godt på ristet rugbrød med en bund af snittet salat, agurk og tomat. Også selvfølgelig remoulade, lime og dild på toppen. Synes det er bedre end de lidt kedelige klassiske danske fiskefrikadeller…

  13. foodfanatic says

    Kære Jeppe
    Uhm, det lyder altså også godt. Jeg må dog sige, at jeg personligt er helt vild med de helt almindelige klassiske fiskefrikadeller, men den oppiftede version lyder nu også god.
    Mvh Nadia

  14. says

    Hej, Nadia

    Jeg er dansker fastboende i Sydney på 15 år. Ledte efter en fiskefrikadelleopskrift og fandt din.

    Jeg bruger basa-filetter, da de udmærker sig ved ikke at smage ret meget af fisk! Tilsætter lidt fløde og timian, men ellers følger jeg din opskrift.

    De er vildt populære i familien – ikke for mindst 3 af mine 8 børnebørn (6, 8 og 10 år), som plager for at få dem hver gang de er her.

    Jeg har måttet oversætte bekrivelsen til engelsk for en australsk ven, som også er helt solgt på dem.

    Hilsen fra Australien

  15. foodfanatic says

    Kære Ib
    Tak for din kommmentar. Hvor er det dog helt fantastisk at høre, at fiskefrikadellerne også hitter “down under”. Nu får jeg jo helt lyst til at lave mig en portion.
    KH Nadia

  16. says

    Kære Nadia,
    Super opskrift! Jeg kunne ikke lige få torskefilet, så jeg brugte i stedet tunge og lidt rejer. Og fløde i stedet for mælk :-)

    Mvh.
    fra Budapest

Trackbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *